28 december 2017 
3 min. leestijd

Heb jij last van FOMO? Deze 3 tips helpen je op weg

Heb jij last van FOMO? Deze 3 tips helpen je op weg
Heb jij vaak het idee dat je iets mist? Dat je altijd diegene moet zijn die als eerste de nieuwste dingen moet hebben, of dat je nooit ‘nee’ kunt zeggen tegen een avondje stappen omdat je bang bent iets onwijs leuks te missen. Zeg jij nu toevallig ‘YUP’ tegen alles wat we zojuist hebben genoemd? Dan zou jij misschien last kunnen hebben van FOMO. Komt het woord FOMO jou niet bekend voor? FOMO betekent Fear of Missing Out. Mee kunnen praten op feestjes, kunnen roddelen over dat artikel dat Chrissy Teigen weer zwanger is of uitgebreid je mening kunnen geven over die mislukte photoshop-poging van Kim Kardashian op Instagram. We all do this, right? Tegenwoordig hebben we allemaal de neiging om mee te gaan met de rest van de wereld. We willen overal van op de hoogte zijn. Sinds social media om de hoek is komen kijken, is dit meer dan ooit het geval. Wat kunnen we hieraan doen?

Nooit genoeg

We hebben een paar kleine voorbeelden gegeven van FOMO, maar het kan daadwerkelijk heftig zijn voor jezelf. Slow down, no worries, je hoeft niet gelijk in paniek te raken als je dit leest, maar de ‘diagnose’ FOMO vertelt ons in principe continu dat we alleen maar meer willen. Wat we nu allemaal al hebben, is gewoon niet genoeg. Bij FOMO wil je niet het buitenbeentje zijn, je wilt goed in alles zijn en je wilt geen seconde missen van wat er in je omgeving allemaal gebeurd. Hierdoor kun je nooit het gevoel hebben dat je genoeg bent, dat je blij moet zijn met wat je hebt en dat het niet erg is om iets te missen. Je doorzoekt continu alles waardoor het onmogelijk is om je goed te kunnen focussen op het leven.

Rehab

We kunnen wel negatief blijven doen over dit onderwerp, maar er zit ook een positieve kant aan. Je bent namelijk absoluut niet de enige die nu met enigszins schaamte op de bank zit. We herkennen het waarschijnlijk bijna allemaal. Het begint bij alle apps die wij op onze telefoons downloaden: Instagram, Facebook, Snapchat en ga zo maar door. Door al deze apps kunnen we continu bekijken wat er in de wereld gebeurd, social media maakt het ons gewoon makkelijk. Believe me, bijna niemand loopt meer rond zonder minstens één van deze apps op haar of zijn telefoon. Het is überhaupt al een teken dat je nog steeds dit artikel aan het lezen bent en dat je bij dit kopje bent aangekomen. Hulp nodig? Wij helpen je met de volgende drie tips.

1. Telefoon laten liggen

Je wekker gaat af. Probeer eens niet meteen op je telefoon te kijken zodra jij wakker bent. Laat hem eens een keer lekker aan de oplader liggen voor een ochtendje. Maak lekker met je slapende hoofd een ontbijtje klaar. Zodra je een ontbijtje hebt klaargemaakt, probeer dan eens voor jezelf na te gaan waar je op dit moment trots op bent, wat er goed gaat in het leven en waarom het goed gaat. Wat doe je op dit moment waar je enorm gelukkig van wordt? Sta eens stil wat je tot nu toe al hebt bereikt en wees eens dankbaar voor de mensen die je om je heen hebt. Ben jij er zo één die dit eenmalig gaat doen en het daarna weer vergeet? Koop dan een notitieboekje en write it down. Dit hoeft uiteraard niet iedere dag, maar twee keer in de week moet zeker lukken.

2. Geluksmomentjes

Schrijf iedere dag eens op wat het aller belangrijkste voor jou in het leven is. Doordat je vaak veel energie stopt in de dingen die jou helemaal niet gelukkig maken, kun je al snel vergeten wat jij echt belangrijk vindt. Wat was jouw geluksmoment van de dag? Schrijf het eens op! We hopen niet dat jouw geluksmomentje je telefoon is. Een avondje stappen zou natuurlijk op je lijstje kunnen staan, maar ga dan even goed bij jezelf na, wilde je een avondje stappen omdat je daar zin in had of omdat je niks wilde missen? Denk bij alles wat je opschrijft of je het echt voor jezelf doet en niet voor andere. Do it for you!

3. No, no, no

De titel van dit kopje zegt al genoeg: durf eens 'nee' te zeggen. Je denkt nu misschien dat dit ontzettend makkelijk is, maar probeer dit maar eens. Het is absoluut niet makkelijk. Ga eens goed na wat goed voor jezelf is. Zeg eens een keer 'nee' tegen een feestje waar je eigenlijk al geen zin in had. Zeg eens een keer 'nee' tegen die schoenen die je eigenlijk alleen maar wilt hebben omdat iedereen ze heeft. Zeg eens een keer 'nee' tegen Instagram. NO NO NO! Kortom, vergeet niet wat jij belangrijk vindt in het leven en ga er voor. Er gebeurt heus niks ergs als je eens een dagje niet op Instagram kijkt. Bron/header: Theladiescoach.com
Reactie plaatsen