18 oktober 2017 
1 min. leestijd

Lactosevrije smoothie met banaan en kiwi

Lactosevrije smoothie met banaan en kiwi
De ‘R’ zit weer in de maand en ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen is het toch echt al oktober. Bij een smoothie denken de meeste mensen toch aan de zomer. Zonde! Het kan namelijk juist een makkelijk ontbijt zijn en het is handig om mee te nemen als je wat minder tijd hebt. Deze heerlijke fruitsmoothie met amandelmelk van Voedzaam & Snel zorgt voor de nodige extra vitamines in de herfst. Amandelmelk is een heerlijke variatie op melk. Het is lactosevrij, voedzaam en een goede optie voor iedereen. Suiker of honing toevoegen is ook niet nodig, het fruit en de amandelmelk zijn van zichzelf al zoet genoeg.

Vitamine C

In de koudere maanden van het jaar ben je altijd net wat sneller verkouden, snotterig en ziekjes. Dit heeft niet zozeer iets te maken met het weer, want het wordt vooral veroorzaakt door virussen. Vitamine C is de bekendste weerstand vitamine en helpt de weerstand te verhogen. Daarnaast kan het de duur van een verkoudheid verkorten en de klachten verminderen. De twee vitamine C-bommetjes zijn kiwi’s en sinaasappels!

What you need (2 personen)

  • Amandelmelk - 300 milliliter
  • Bananen - 2
  • Sinaasappel - 1
  • Kiwi - 1

Make, Shake & Bake

  1. Pel de bananen en breek ze in stukken.
  2. Schil de sinaasappel en de kiwi met een mes. Snijd beiden in grove stukken.
  3. Doe al het fruit in de blender en schenk de amandelmelk erbij.
  4. Laat de blender het werk doen.
  5. Verdeel het geheel over 2 glazen/bekers/flesjes.
Het is zo simpel om te maken en binnen een handomdraai klaar. Ook jij kan heel makkelijk zorgen voor wat extra weerstand tijdens de koude maanden. Proost op de herfst!
Reactie plaatsen