23 september 2016 
2 min. leestijd

Dit is waarom jij die laatste pondjes niet kwijtraakt!

Dit is waarom jij die laatste pondjes niet kwijtraakt!
Het blijft een dingetje hè, dat afvallen. Het blijven de meest gelezen blogs en hetgeen waar de meeste mensen altijd mee bezig zijn. We doen zo ons best, vaak lukt het niet en raken we gefrustreerd. Dit komt omdat je in het weekend los gaat of misschien denkt dat je gezond bezig bent. De hele week houd je je strak bezig met gezond eten, je sport en zorgt ervoor dat je voldoende rust hebt. En dan is het weekend, je hebt verjaardagen, feestjes en partijen. Je bent de hele week streng geweest dus nu mag je wel even genieten, toch? Na een aantal weken sta je op de weegschaal en je bent niks kwijt. Potverdikkie, je bent al die dagen toch zo streng geweest?

Alle remmen los

Ik heb het zo vaak gehad. Op een verjaardag alle remmen losgooien. Lekkere wijntjes, toastjes en wat bitterballen erin. Natuurlijk had ik op vrijdag, zaterdag én zondag plannen dus het bleef niet bij maar één keer. Elke week baalde ik weer omdat ik geen progressie maakte, maar nu begrijp ik waar dat aan ligt. Het is namelijk heel simpel, alleen het besef ervan en het uitvoeren is moeilijk voor veel mensen. Jij vindt namelijk dat je heel hard hebt gewerkt, je hebt keihard gesport en al dagen heb je 'strak' gegeten. Je beloont jezelf met… Ja, met wat? Daar gaat het vast weleens mis? Je hebt net 5 kilometer hardgelopen, wauw, 300 calorieën verbrand! ‘Ik ga mezelf lekker belonen met twee croissantjes voor de lunch, yum!’ Op vrijdagavond kom je thuis van een lange werkweek inclusief workouts, dus vind je dat je wel een pizza en een rood wijntje hebt verdiend. Herkenbaar? Veel mensen denken dat je na het sporten zoveel hebt verbrandt dat je wel wat lekkers kan eten, maar dat valt best tegen! Zeg ik dat je nooit meer wat lekkers mag? Absoluut niet! Jullie weten dat ik altijd wel van wat lekkers houd, maar ik denk wel aan de balans bij de doelen die ik mezelf heb gesteld. Je beloning hoeft niet groot te zijn: je kan jezelf ook verwennen met iets kleins.

Leg de focus op een van de volgende tips:

1) Verwen jezelf een keer met wat anders in plaats van eten. Heb je weleens gedacht aan jezelf verwennen met een heerlijke massage? Een dagje sauna? Nieuwe jurk? Dat boek dat je al heel lang wilt lezen? 2) Maak keuzes: ga voor óf dit óf dat, en niet én een reep chocola én een pizza bijvoorbeeld. 3) Houd jezelf bezig als je lekkere trek hebt. We hebben allemaal onze ‘snaai’ momenten maar wat kun je daartegen doen? Geef je eraan toe of zet je je gedachten op iets anders? Ga een rondje lopen, bel een vriendin of ga desnoods je tanden poetsen! 4) Portie control: ook in gezonde producten zitten calorieën. Wees je er van bewust wat je eet en zorg dat je verzadigd bent en niet overvol. Als je deze drie stappen begrijpt heb ik goed nieuws voor je. Hoe relaxed? Je kunt alles eten, maar wel met mate! Vergeet niet om hiernaast ook te proberen te sporten of te bewegen, want dit is ook gezond en alle beetjes helpen. Zelf denk ik dat je grootste beloning jouw resultaat is. Als jij echt zo graag wil afvallen wil je dat toch zien? LET’S DO THIS! Liefs, Charlie’s Kitchen
Reactie plaatsen