14 november 2015 
2 min. leestijd

Laat passie je motivatie zijn

Laat passie je motivatie zijn
De dagen worden korter, het is al heel snel donker en je stapt hoogstwaarschijnlijk in het donker op je fiets. Als mijn wekker om zes uur gaat, lijkt het alsof ik midden in de nacht op sta. Als ik vervolgens half zeven op de fiets zit, is er geen kip op straat. Het is koud en kil. Juist rond deze periode krijg ik veel vraag van mensen waar ik in hemelsnaam mijn motivatie vandaan haal. Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Ik sta eerder op om mijn passie te kunnen uitvoeren.Hoe donker het ook is buiten, hoe hard het ook regent, hoe kil het buiten is; niets houdt mij tegen. Het is je eigen mindset die je moet veranderen! En alleen jijzelf kan dit doen.

Mindset

Wanneer de koudere maanden naderen, hoor ik mensen in mijn omgeving vaak zeggen dat ze nu lekker bij de kachel willen zitten met een grote bak thee of chocolademelk. Niets mis mee, ook ik kan daarnaar verlangen. Mensen die moeite hebben hun bed uit te komen en juist in deze tijd van het jaar zich verslapen, uitslapen of de hele ochtend in bed blijven. Het zijn je gedachtes die zeggen: ''het is donker, het is koud, ik ben moe.'' Het is heel simpel om daarnaar te luisteren, maar ook zonde! Waarom zou je niet juist in deze maande de extra motivatie hebben om je passie uit te voeren? Bij mij is dit sport, maar wellicht is het bij jou iets heel anders. Tip: Schrijf eens op papier wat datgene is, waar jij gelukkig van wordt. Wat je het allerliefste wilt doen maar 'geen tijd' voor hebt.

Lichamelijke invloed

En dan heb je natuurlijk nog je lichaam. Wanneer het schemerig wordt, denkt je lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Je hersenen sturen een signaal, wat je moe maakt en uiteindelijk doet slapen. Wanneer het licht is, komt er een nieuw signaal dat je lichaam wakker en actief moet worden. Het is daarom helemaal niet zo gek dat we over het algemeen in de wintermaanden moe zijn, nergens zin in hebben of het liefst in bed blijven liggen. Maar ook dit kan je overwinnen! Het werkt bij mij erg goed om meteen mijn felle lamp aan te doen wanneer mijn wekker om zes uur af gaat. In de avond steek ik rond tien uur alleen kaarsjes aan, zodat mijn lichaam merkt dat het donkerder wordt, moe wordt waardoor ik binnen enkele minuten in slaap val. Tip: Doe meteen het grote licht aan wanneer je wakker moet worden. Je lichaam wordt dan gestimuleerd om actief te worden!

Do it!

Dan als laatste: Hoe lekker is het als je 2015 kan afsluiten met een paar mega grote successen die jij deze maanden nog voor elkaar weet te brengen? Van uitstel komt afstel. Doe het nu! Had je je passie al genoteerd? Hang het papier boven je bed. En zet je wekker een uurtje eerder. Doe meteen het grote licht aan en kijk naar je papiertje. Je wilt het graag he? Laat de wereld zien dat jij sterk genoeg bent om deze koude dagen te overwinnen en te strijden voor wat jij wil!
Reactie plaatsen