15 april 2017 
2 min. leestijd

Laat je niet uit het veld slaan, opkomen voor jezelf kost tijd!

Laat je niet uit het veld slaan, opkomen voor jezelf kost tijd!
Tegen je vriendin zeggen dat je die opmerking niet terecht vindt, of tegen je baas dat je het niet eens bent zijn beslissingen: veel mensen vinden het lastig om te doen. Opkomen voor jezelf is soms nu eenmaal hartstikke moeilijk. Iedereen kan dit leren en oefenen. Thank god wordt het met deze tips een stuk makkelijker voor jezelf!

1. Maak je niet druk om bullshit

De wereld is hard, maar alles is tijdelijk. Aan alle ellende komt een eind. Misschien klinkt dit een beetje hard, maar dat betekent wel dat ook jouw tegenslagen slechts tijdelijk zijn. Maak je niet druk om de kleine dingen en probeer alles zo positief mogelijk te benaderen. Be the bigger person in life. Soms zal je nooit gelijk krijgen in het leven en dat is niet erg. Heb vrede met jezelf, want je innerlijke rust is belangrijker dan je zorgen maken om bullshit. Probeer vol te houden en op zoek te gaan naar oplossingen, soms moet je nou eenmaal zelf de slingers ophangen. ;)

2. Vallen is niet erg, als je maar opstaat

Lopen dingen niet precies zoals je wilt en sta je er alleen voor? Geef dan vooral niet op! Het is niet erg om fouten te maken, want niemand is perfect. Je mag vallen, huilen, schreeuwen of rollen in zelfmedelijden, dit is menselijk! Soms is alles eruit gooien juist goed, want dan kun je daarna doorgaan met je leven. Accepteer de tegenslagen en voel wat je moet voelen. Dust yourself off and try again.

3. Oefen in de spiegel

Durf je dit nog niet in het echt te doen? Dan is het helemaal niet gek om dat voor te bereiden. Ga voor de spiegel staan en kijk naar jezelf. Oefen je praatje een paar keer en doe dit hardop. Hoe vaker je oefent, hoe beter je hierin wordt. Ik doe dit soms nog steeds en schaam mij inmiddels nergens meer voor.

4. Blijf rustig

Nee, het is niet de bedoeling dat je kattig gaat doen en de ander uitscheldt. Zorg er daarom voor dat je altijd rustig blijft en dit op een volwassen manier oplost. Merk je dat je toch gaat schreeuwen of bitchy wordt, loop dan weg en kom tot jezelf. Als je weer rustig bent, kun je opnieuw een poging wagen.

Na regen komt de zonneschijn

Om te kunnen genieten van de zonneschijn moet je bereid zijn om hard te werken. Overwin je obstakels en ga voor de overwinning! Discipline en vertrouwen hebben is de perfecte combinatie om dit te kunnen realiseren. Probeer de vier bovenstaande punten mee te nemen in je leven en blijf op koers! De tips zullen je helpen om moed te verzamelen en je te reinigen van alle negatieve aura om je heen. Misschien voelt dit voor jou als een uitdaging, maar ik weet dat je het kan. Make me proud!
Zoals Nelson Mandela ooit zei: ''I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.''
 
Reactie plaatsen