10 oktober 2017 
2 min. leestijd

Daphne liep met team KWF voor het leven en tegen kanker

Daphne liep met team KWF voor het leven en tegen kanker
TEAM KWF is een unieke hardloopervaring ontwikkeld door KWF Kankerbestrijding. Als deelnemer ren je voor het leven en tegen kanker. Ik ging, samen met mijn zusjes, deze uitdaging aan en samen startten wij afgelopen zaterdag de 10 kilometer nightrun.

Together is better

Alhoewel ik geen hardloopfanaat ben en niet zomaar aan een run mee zou doen, ben ik wel een enorme voorstander van het lopen voor een goed doel. Stiekem staat enorm veel sponsorgeld ophalen met het lopen van de marathon van New York op mijn bucketlist, dus dit was een mooi begin. Team FITGIRLS steunt team KWF en daarom stond ik, samen met mijn een van mijn zusjes, aan de start van de tien kilometer. Michelle is net vijf maanden geleden bevallen van mijn prachtige nichtje en vond het een mooi doel om na de bevalling op te pakken. Naast drie keer in de week naar de sportschool gaan maakte ze haar eigen trainingsschema en begon ze bij nul met hardlopen. We maakten er meteen een uitje van en binnen no time was onze driepersoons hotelkamer geboekt! #sistertrip. Mijn andere zus Steffany raakte uiteindelijk geblesseerd, maar is natuurlijk wel meegegaan om haar zussen aan te moedigen.

If you want to run fast, run alone; if you want to run far, run together!

Eenmaal aangekomen in Eindhoven hadden we nog even de tijd om onze spullen op onze hotelkamer te droppen en op zoek te gaan naar het beursgebouw. Daar hadden we toegang tot de speciale TEAM KWF vip ruimte, waar we ons konden omkleden en kennis konden maken met onze mede-teamgenoten. Wat een fijne mensen waren dat en wat een energie! Van tevoren had ik met Michelle afgesproken dat we de run samen zouden uitlopen. Zij wilde graag de tien kilometer in 1.10 uur lopen en ik had hem eerder (2015) in 59 minuten gelopen. Vlak voor de start kwam het fanatisme in mij omhoog en twijfelde ik heel even… maar nee, samen is samen! De run was leuk aangekleed met lichtjes en het weer was perfect. Samen liepen we in een tempo om vervolgens te eindigen op 1.06 uur. Wat waren we trots op elkaar en ik in het bijzonder op Michelle. Dat flikte ze toch even!

Ren voor het leven en tegen kanker!

Wil jij ook meelopen met TEAM KWF en ze helpen een wereld te creëren waarin niemand meer hoeft te sterven aan kanker? Dat kan! Schrijf je in, kies je afstand en laat je sponsoren door familie en vrienden. Dat kan individueel of met je eigen team. TEAM KWF vraagt je om €500,- op te halen, wat direct naar wetenschappelijk kankeronderzoek gaat. In dit onderzoek wordt een computergestuurd detectiesysteem getest. Dit systeem kan helpen om slokdarmkanker eerder te ontdekken bij mensen met een verhoogd risico op het krijgen van de ziekte. Klinkt belangrijk genoeg, vind je ook niet? Ben je niet in vorm? Dan is dit juist het moment om je kans te grijpen. TEAM KWF zorgt samen met hardloopexperts en ambassadeur Ruud Feltkamp (acteur/dj) dat jij de finish haalt! Zien we je bij de volgende run? Liefs, Daphne
Reactie plaatsen