Frisse koolsalade met appel en cranberry

Wat is er nou lekkerder dan een goede salade als lunch? Hier op het kantoor vallen salades erg in de smaak. Het wordt alleen niet heel vaak gegeten omdat het vaak veel moeite kost. Dat denken wij dan… We begrijpen dat je niet altijd zin hebt om een half uur eerder op te staan zodat je een culinaire salade kunt maken. Voedzaam & Snel heeft daarom een simpele, maar smaakvolle salade samengesteld. Met deze salade scoor jij zeker punten op je werk, en kun je ook een half uur langer in bed blijven liggen. Je hebt deze salade binnen tien minuten gemaakt in vier simpele stappen. Spitskool is een groente die vaak wordt overgeslagen in de supermarkt, terwijl je met spitskool veel lekkere gerechten kunt maken zoals lekkere salades. Spitskool is familie van de witte kool, maar is sappiger en lichter verteerbaar. De spitskool bevat veel kalium en vitamine C. Je kunt deze groente rauw eten, maar je kunt het ook stoven of wokken.

What you need (2 porties)

  • Geraspte spitskool – 200 gram
  • Cranberry’s – 100 gram
  • Geraspte wortel – 100 gram
  • Salade ui – 2 stengels
  • Appel – 1 stuk
Dressing
  • Honing – 1 eetlepel
  • Mayonaise – 1 eetlepel
  • Crème fraîche – 1 eetlepel
  • Zout en peper – naar smaak

Make, Shake & Bake

  1. Pak een grote kom en voeg de geraspte spitskool en wortel toe.
  2. Snijd de appel doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd de rest van de appel in stukjes en voeg het toe aan de salade.
  3. Snijd de salade ui in ringen. Voeg de salade ui en cranberry’s toe aan de salade.
  4. Mix de honing, mayonaise, crème fraiche en eventueel peper en zout tot een dressing, en schep het door de salade heen.
Nog nooit is een salade zo gemakkelijk geweest. Geniet van deze frisse salade.