Dit koolhydraatarme recept van Voedzaam & Snel bestaat vooral uit veel spinazie en ei! Deze quiche bevat extra veel spinazie. In plaats van 100 gram spinazie bevatten deze quiches gezamenlijk 200 gram spinazie. Lekker gezond dus! De quiche is heerlijk voor tussendoor, maar ook lekker voor tijdens de lunch. Voor dit recept gebruiken we geen bladerdeeg, hoe fijn is dat! Door de hoeveelheid spinazie en het ei heb je dat helemaal niet nodig. Hierdoor is dit recept ook nog eens koolhydraatarm! Bladerdeeg heeft namelijk weinig voedingsstoffen en veel slechte koolhydraten, en met dit recept willen we juist dat het veel voedingsstoffen bevat.
What you need (6 porties)
- Spinazie - 200 gram
- Champignons - 100 gram
- Ei - 8 stuks
- Peper - ½ theelepel
- Zout - mespuntje
Make, Shake & Bake
- Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
- Snijd de spinazie fijn op een grote snijplank zodat het flink in volume afneemt.
- Doe de fijngesneden spinazie in een kom en voeg alle eieren toe.
- Snijd een paar mooie plakjes champignons voor de decoratie op het eind. Snijd of hak het vervolgens fijn en voeg het toe aan de spinazie en de eieren.
- Voeg wat peper en zout toe en schep dit door het mengsel.
- Vet 6 muffinvormen in en giet in elke vorm het mengsel.
- Zet de muffinvormen 30 minuten in de oven.
- Laat de quiches als ze klaar zijn afkoelen. Ze slinken ook een klein beetje in.
- De overige porties kun je een paar dagen bewaren in de koelkast, in een afgesloten trommel. Bon appetijt!
BewarenBewaren