Redactie
10/25/2016
1 min
0

Koolhydraatarme crackers met pesto

10/25/2016
1 min
0
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral snel klaar zijn en niet te ingewikkeld. Geen poespas, gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Koolhydraatarme crackers zonder toevoegingen: wij hebben het recept voor je!
Crackers! We love 'em. Even een pakje in je tas gooien en je hebt een lekker tussendoortje klaarliggen. Ze stillen je cravings en zijn gewoon zo heerlijk simpel. Helaas zijn de crackers in de winkel niet altijd even gezond en bevatten ze vaak veel toegevoegde suikers en onnodige extra stoffen die we niet eens uit kunnen spreken.
Wil je graag je geliefde crackers blijven eten, maar dan nét even wat gezonder? Maak ze eens zelf! Hoe dunner je ze maakt, hoe knapperiger ze zijn. Je kunt ze beleggen en als ontbijt nemen, meenemen voor de lunch op kantoor of dus gewoon als tussendoortje. Ze zijn koolhydraatarm en superlekker. We kunnen je alleen niet garanderen dat ze langer dan één dag meegaan ;)

What you need

 • Parmezaanse kaas - 10 gram
 • Gebroken lijnzaad - 25 gram
 • Amandelmeel - 125 gram
 • Ei - 1
 • Zongedroogde tomaatjes - 2 stuks
 • Peper - ½ theelepel
 • Knoflookpoeder - 1 theelepel
 • Olijfolie - 1 eetlepel
 • Groene pesto - 1 eetlepel

Make & bake

 1. Verwarm de oven eerst voor op 175 graden.
 2. Meng het amandelmeel, knoflookpoeder, gebroken lijnzaad en de peper in een kom.
 3. Snijd nu de zongedroogde tomaatjes klein. Voeg deze aan het beslag toe, samen met de olijfolie, de Parmezaanse kaas, het ei en de pesto.
 4. Mix alles samen en kneed het geheel goed door elkaar.
 5. Leg het geknede beslag op een vel bakpapier op een ovenplaat.
 6. Leg hier weer een vel bakpapier bovenop. Rol het beslag helemaal uit in een vierkant. Dankzij het extra vel bakpapier blijft het deeg niet aan je handen plakken.
 7. Rol het beslag zo dun mogelijk (ongeveer 3 millimeter). Hoe dunner het beslag, hoe crunchier de crackers.
 8. Snijd vierkantjes in het beslag door met een scherp mes in zowel de lengte als in de breedte drie strepen te snijden.
 9. Doe de crackers voor 15 tot 20 minuten in de oven. Haal ze vervolgens eruit en laat afkoelen.
 10. Druk met een spatel of kaasschaaf voorzichtig op de gesneden streepjes om ze los te breken.
 11. Je kunt de crackers het beste in bakpapier bewaren en niet helemaal afsluiten: daar worden ze juist zacht door. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon dezelfde dag nog opeten.
Reacties
Categorieën