02 december 2016 
2 min. leestijd

Klein maar fijn: 6 redenen waarom klein zijn zo slecht nog niet is

Klein maar fijn: 6 redenen waarom klein zijn zo slecht nog niet is

'Klein maar fijn', horen en lezen we vaak. Je kunt dan misschien niet bij de meeste boodschappen (te hoog) en je ziet misschien niets tijdens een concert (te klein), maar er zouden allerlei voordelen aan zitten... toch? Ga jij ook door het leven met weinig lengte en heb je even een reminder nodig wat er nu zo tof aan is? Na het lezen van deze 6 redenen weet je weer waarom het leven als kleintje zo goed is. You're welcome. ❤︎

1. Mensen laten je voor

Concerten en festivals zijn misschien niet altijd de perfecte omgeving voor iemand die net tot rughoogte komt. Zou je denken, in ieder geval. Ik spreek uit eigen ervaring als ik je vertel dat je je lengte heel goed kunt gebruiken tijdens, bijvoorbeeld, een festival. Even voorgelaten worden om net wat verder vooraan te staan, want als jij voor ze staat merken ze dat toch niet. 👼 Mocht dat trouwens niet het geval zijn, dan kun je altijd nog ongezien tussen mensen doorglippen. Klein zijn heeft zo z'n voordelen.

2. Je kunt je makkelijk verschuilen

Je hebt weleens van die dagen dat je bepaalde personen gewoon niet tegen wilt komen. Echt niet. Of het nu je ex is, je schoonmoeder of een collega - je kunt jezelf heel snel onzichtbaar maken. Of het nu in de club, de supermarkt, een winkeltje of op het strand is, je zet gewoon even een stapje opzij en gaat achter een lange man staan. Niemand ziet je en dat ongemakkelijke moment heb je mooi even vermeden. Winner.

3. Je kunt net iets goedkoper schoenen shoppen

Oké, er zijn misschien niet veel meiden en vrouwen die het toegeven, maar het gebeurt echt. Kinderschoenen lopen vaak op tot maat 42, wat betekent dat jouw (waarschijnlijk kleine) maat er sowieso tussenzit. Zelf ben ik de trotse eigenaar van een kinderpaar Adidas, en eerlijk is eerlijk: je ziet er totaal geen verschil aan. Mijn bankrekening echter wel, want die huilde iets minder hard na de aankoop. Schoenen kopen op de kinderafdeling kan je zo rond de dertig (!) euro schelen, dus waarom zou je het niet doen?

4. Oversized kleren doen het vaak ook goed

Je bent net terug van een intense shop-middag tijdens de last and final sale van je favoriete winkeltjes. Bij thuiskomt kom je erachter dat dat blouseje eigenlijk toch iets te lang en groot is, maar terugbrengen kan niet meer. Crap, en nu? Geen paniek! Doe een panty aan met een paar sneakers of leuke hakken en eventueel een riempje om je middel. Klaar is je nieuwe jurkje. Simpel en het staat nog leuk ook!

4. Van klein naar iets minder klein

Over lengte hoef jij je eigenlijk niet veel zorgen te maken. Wil je je een dagje wat langer voelen? Haal die hakken dan maar uit de kast, want die centimeters plak jij er zo bij aan! Ideaal voor een avondje glamour, als finishing touch van je outfit of gewoon omdat het kan.

5. Flirten wordt wel heel makkelijk

Het lekkerste brood ligt vaak op de bovenste plank, net als je favoriete yoghurt of zak chips. Er is natuurlijk geen krukje in de buurt en om nou (alweer) op de rand van de koeling of het schap te gaan staan is ook weer zoiets. Absolutely not made for de kleintjes onder ons dus! Maar zie de voordelen hier eens van in: dit biedt je natuurlijk wel de perfecte kans om die handsome lange man te vragen of hij een handje wil helpen. En misschien kun je 'm dan direct ook om zijn nummer vragen, gewoon, als bedankje. ;)

6. Je kunt altijd je benen strekken

Of het nu in de auto, het vliegtuig of in de bioscoop is: je hoort altijd wel mensen klagen over te weinig beenruimte. Eigenlijk kun jij je daar niets bij voorstellen, want hoe kun je nou niet genoeg plek voor je benen hebben? Die korte stelten van jou passen overal wel tussen. Super handig als er iemand in de auto zit die wèl veel ruimte nodig heeft.

Shevan
Door

Shevan

op 03 Dec 2016

Hihi heel herkenbaar met mijn 1.55 ^^

Reactie plaatsen