Kip mango curry met broccoli en cashewnoten
Is het jouw beurt om te koken vanavond en heb je eigenlijk geen idee wat je moet maken? Deze curry van Voedzaam & Snel zorgt ervoor dat je niet alleen snel een maaltijd op tafel hebt staan, maar ook je dagelijkse portie groente weer binnen krijgt. Dit komt door de hoeveelheid broccoli die in het recept verwerkt is, en samen met mango en cashewnoten zorgt dit voor een heerlijke combi! Eén pan, zeven ingrediënten en 20 minuten van je tijd. Dat is het enige wat je voor dit recept nodig hebt. En zin in een goede maaltijd is natuurlijk ook belangrijk. 😉
Mango
De mango is te vinden in tropische gebieden, waar ze aan lange stelen groeien aan de takken van de mangoboom. Het eten van de fruitsoort heeft vele voordelen. Het verkleint de kans op astma en kanker, verlaagt je bloeddruk en versterkt daarnaast het immuunsysteem. Een goede toevoeging voor dit recept dus!What you need (2 porties)
- Broccoli - 500 gram
- Kipfilet - 400 gram
- Kokosmelk - 400 milliliter
- Cashewnoten – 40 gram
- Gember - 20 gram
- Knoflook – 2 tenen
- Olie – 2 eetlepels
- Mango - 1 stuk
Make, Shake & Bake
- Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een pan met een klein beetje olie.
- Snijd de gember in fijne stukjes.
- Snipper vervolgens de knoflook.
- Voeg de knoflook, gember en kokosmelk toe aan de kip. Laat dit verder garen.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd hierna de broccoli in roosjes.
- Wanneer de kip gaar is kun je de mango en broccoli toevoegen. Bak dit 4-8 minuten mee (afhankelijk van hoe knapperig je de broccoli wilt hebben).
- Als topping kun je een handje ongezouten cashewnoten toevoegen, en dan is het tijd om aan tafel te gaan!