21 april 2017 
1 min. leestijd

Killing the hangover: wat niet doen?

Killing the hangover: wat niet doen?
Katers: de één heeft ze wat vaker dan de ander, maar we hebben er allemaal wel eens last van. Anyway, het is geen pretje. Knallende hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn, oftewel: vreselijk. Na jezelf een hele ochtend of middag waardeloos gevoeld te hebben begin je toch wel wat trek te krijgen. Het liefst werk je een grote pizza en een liter cola naar binnen, maar dit is niet altijd de beste oplossing... Oké, ik moet toegeven dat havermout met pepermuntthee niet heel erg aantrekkelijk klinkt. Wanneer ik een killer kater heb verblijf ik het liefst een hele dag in de McDonald's. Maar dit is niet echt een héél goed idee. Het blijkt dat je een grote vette maaltijd beter kan voorkomen, aangezien dit voedsel de maag kan irriteren. Een grote hamburger naar binnen werken voordat je gaat drinken kan wèl eens zijn voordelen hebben. Dit kan ervoor zorgen dat alcohol wordt geabsorbeerd in de voering van de maag en de bloedbaan. Beter bekend misschien: je legt een 'bodempje'.

"Gewoon weer zuipen"

Je vriendinnen zullen misschien zeggen: “Ah joh, ga gewoon verder met drinken!”. Maar nee, dit is (helaas) ook niet de oplossing dames. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam verder zal uitdrogen en zal leiden tot een nog ergere kater later op de dag. Toch niet zo’n goed idee dus. Misschien dat je nu denkt: 'Dan ga ik wel voor een vers sapje, lekker veel vitamientjes', maar nee. Ook dit kan je beter vermijden. Deze vruchtendranken zijn vaak zuur en kunnen de maag juist irriteren.

Alles met mate

“Misschien helpt het om voortaan een wat grotere maaltijd te eten”. Ja en nee. Een grote maaltijd eten kan ervoor zorgen dat alcohol minder snel wordt opgenomen door je lichaam, maar dit zal niet voorkomen dat je dronken wordt. Drinken op een lege maag is sowieso geen goed idee, maar van te voren een goede maaltijd eten zal ook niet voorkomen dat de alcohol inslaat. Alles met mate, dus ook alcohol!

Misschien toch maar een appel?

Na het stappen een kebabzaak binnen lopen en een flinke vettige maaltijd naar binnen werken is hetzelfde als een kind in de snoepwinkel: pure happiness. Hoe fijn het op dat moment ook mag zijn, het zal je niet helpen om te ontnuchteren of om die kater de volgende dag wat dragelijker te maken. Helaas! Tegen de tijd dat het vettige voedsel je maag bereikt heeft, is de alcohol die je genuttigd hebt al lang opgenomen in je systeem. Het is zelfs zo dat vettig eten in combinatie met alcohol ervoor zorgt dat jij je nog slechter voelt in de ochtend. Oké, maar wat moet je dan wel doen, vraag je? Gelukkig hebben wij ook tips om die kater wél te killen. Sterkte!
Reactie plaatsen