15 december 2017 
3 min. leestijd

Killer leg workout met Jumping Fitness

Killer leg workout met Jumping Fitness
Cardio… Ik durf eerlijk toe te geven dat ik een haat/liefde relatie heb met cardio. Ik wil mijn conditie graag verbeteren, maar hardlopen is niet echt mijn ding. Via OneFit ging ik opzoek naar een sport waar ik vooral plezier kon hebben en tegelijkertijd ook mijn conditie kon verbeteren. Ik kwam uit bij studio Anna Mora, waar ik een hele leuke les vond. Ik denk dat iedereen dit wel eens wilt proberen, ik had dat in ieder geval wel, namelijk: Jumping Fitness. De naam zegt het al: jumping. Je doet op een kleine trampoline verschillende springoefeningen en movements. Deze oefeningen doe je op een hoog tempo, waardoor je hartslag flink omhoog gaat en er gelijk aan je conditie gewerkt wordt. Door te springen op de trampoline en door de oefeningen die je doet, train je goed je benen en billen. Je spant veel je buikspieren aan, dus die sixpack is on his way! Buiten dat Jumping Fitness al een hele unieke sport is, wordt het nog unieker. Tijdens deze workout krijg je namelijk een eigen koptelefoon op. Je kunt de muziek zelf instellen qua volume, waardoor je helemaal in het ritme van de muziek zit.

Studio Anna Mora

Studio Anna Mora is gevestigd in Amsterdam en is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De medewerkers van Anna Mora waren erg vriendelijk en gaven mij eerst een rondleiding in de Studio. Hierdoor kwam ik niet voor verrassingen te staan, en dat gaf mij een vertrouwd gevoel. De studio zelf was simpel. Ze hadden geen lockers of douches, wat ik persoonlijk wel een prioriteit vind in een sportschool. De kleedkamer was een kleine open kleedkamer voor vrouwen en mannen. Mocht je dit niet prettig vinden, zorg er dan voor dat je jouw sportoutfit alvast aan hebt. Voor de rest was de zaal waar de les in gegeven werd netjes, en waren alle attributen van goede kwaliteit.

Spring je gek

Wat een te gekke les, ik heb me zo ontzettend vermaakt. De docent was een enthousiaste jongeman die zorgde voor een fijne sfeer. We begonnen met een warming-up, en ik kon mijn lach bijna niet in houden. Ik was ontzettend aan het stuntelen op die trampoline. Het zag er zo makkelijk uit, maar ik sprong volkomen buiten de maat en kreeg het maar niet onder controle. Gelukkig was ik niet de enigste en ging het na een kwartiertje al wat soepeler. Wanneer je goed naar de docent kijkt en luistert naar de beat, kill je de workout. De adrenaline gierde door mijn lichaam en de sprongen werden steeds krachtiger. Door de muziek en de sfeer die er hing werd ik zo gemotiveerd. Opgeven tijdens jumping squats? No way, dat was geen optie. Een uur lang was ik volkomen in de muziek aan het springen op de trampoline en ik was aan het einde van de les helemaal kapot. Ik had wel een voldaan gevoel en de nodige zweetdruppels stonden op mijn hoofd. Vandaag heb ik ook wel de spierpijn in mijn benen en billen gevoeld.

Jumping freak?

Ik denk dat ik verliefd ben, op Jumping Fitness. Als ik er nu aan terug denk, krijg ik gewoon weer een glimlach op mijn gezicht. Het is een les met een feel good flow, en niemand maakt je belachelijk als jij buiten de beat springt of bijna van de trampoline afspringt. Door OneFit zijn er veel mensen die het, net als ik, ook voor het eerst doen, dus je bent nooit de enige. Voor mij is dit de ideale cardio. Ik had enorme lol en ik werkte aan mijn conditie zonder dat ik daar bij stil stond. Je zult mij dus wel vaker zien springen in Studio Anna Mora. 😉 Zie ik jou binnenkort ook jumpen bij Studio Anna Mora? Via OneFit kun je deze les volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vast zit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen