11 april 2017 
1 min. leestijd

KAASFONDUEDAG: tips voor de lekkerste fondue om je vingers bij af te likken

KAASFONDUEDAG: tips voor de lekkerste fondue om je vingers bij af te likken
Whoe! Het is vandaag Kaasfonduedag en daar word ik dolgelukkig van. Een blokje kaas of een plakje kaas op mijn cracker, daar zeg ik zeker geen nee tegen. En omdat het vandaag Kaasfonduedag is hebben wij een aantal tips om je fondue extra lekker te maken. Vroeger werd er bij een kaasfondue alleen boerenbrood gegeten. Tegenwoordig kiezen wij voor veel andere lekkere dingen die ook vaak iets gezonder zijn. We dippen graag onze komkommer, tomaat of paprika in de kaasfondue. Maar ook broccoli of bloemkool, vleeswaren of fruit (bijvoorbeeld ananas) doen het heel erg goed met kaas. Wij geven jullie een paar tips om jullie kaasfondue nog veel lekkerder te maken. Let's celebrate Kaasfonduedag!

Tips voor de lekkerste kaasfondue:

  • Verhit de kaas niet te heet of laat hem niet te koud, anders wordt hij heel erg rubberachtig en vooral heel taai.
  • Maak je fondue lekkerder door er witte wijn aan toe te voegen. Je kan er ook zelfs een cider, appelsap, champagne of bier aan toevoegen!
  • Wil je meer smaak hebben in je kaasfondue? Probeer dan eens wat verse kruiden, gebakken uitjes, geroosterde knoflook of tomatenpuree toe te voegen! Er zijn hiernaast natuurlijk nog veel meer variaties om uit te proberen.
  • Neem een glas rode wijn, een niet al te koude witte wijn of een kop hete thee bij de kaasfondue. Een aantal kenners beweren dat het drinken van te koude dranken problemen met de spijsvertering veroorzaken. We weten niet of dit natuurlijk waar is, maar we geven het graag als tip mee!
  • Heb je kaasfondue over? Verspil het niet, want je kan het altijd nog gebruiken als saus/topping voor aardappelen of groenten. Je kan de fondue laten afkoelen en de volgende dag goed aan een nieuw gerecht toevoegen!
  • Ben je op zoek naar een kaasfondue met een sterke of een zachte/milde smaak? Voor een sterke smaak kun je het beste kiezen voor een jong belegen en belegen kaas. Voor een milde smaak zijn de jonge kazen heel goed geschikt!
Er zijn natuurlijk nog veel meer tips voor de beste en lekkerste kaasfondue, maar ik hoop dat ik jullie hier een beetje mee op weg help. Ik ben benieuwd wat voor tips jullie hebben voor de lekkerste kaasfondue! Laat je het hieronder weten?  
Reactie plaatsen