06 oktober 2017 
2 min. leestijd

Joyce's Transformatie: "Ik kon niet volop genieten van mijn pasgeboren jongens"

Joyce's Transformatie:
Ik ben nooit te dik of te dun geweest, maar na drie IVF-pogingen en uiteindelijk een tweelingzwangerschap, kwam ik flink wat kilo's aan. Dolgelukkig met mijn pasgeboren jongens, kon ik toch niet volop van ze genieten. Het lichaam wat ik na de zwangerschap had gekregen voelde niet goed. Op mijn vijfentwintigste besloten we dat we graag een baby'tje wilden. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Na twee mislukte IVF-pogingen, bleek ik bij de derde poging zwanger te zijn van een tweeling. Na lichtelijk geschokt te zijn, waren we dolgelukkig. Wat een mooie tijd had moeten worden werd helaas een tijd met veel ziekenhuisbezoeken. Uiteindelijk kreeg ik bedrust, oftewel ik mocht in de ochtend uit bed naar beneden rollen en in de avond rolde ik weer terug naar bed. Het was ook echt rollen, want ik werd al snel zwaarder. Met 35 weken beviel ik van twee prachtige jongens en viel alle ellende van de zwangerschap in het niets. Ik was flink wat kilo's aangekomen en die bleven ook na de bevalling lekker plakken. Ik was alleen maar bezig met de baby's en verwaarloosde mijn lichaam. Ik voelde wel dat ik snel moe en uitgeput was, maar ik dacht dat het erbij hoorde. Ongeveer zeven maanden na de bevalling gingen we op vakantie. We wilden heerlijk genieten van ons nieuwe gezinnetje, lekker zwemmen met de kindjes. Dit was de eerste keer dat ik mijn bikini aan deed in een lange tijd. Hoewel de bikini niet lekker zat, probeerde ik me er niet druk om te maken. Later, tijdens het terug kijken van de mooie vakantiefoto's, drong het pas echt tot me door hoeveel ik was aangekomen. Ik herkende mezelf bijna niet.

Diëten

Ik ging op dieet. Dat was voor mij de eerste keer, want ik was vroeger niet te dik en niet te dun. Ik heb de raarste diëten geprobeerd, maar niks hield ik vol. Van maandag tot en met donderdag at ik zo gezond mogelijk, maar het weekend was echt mijn weak end. Wat ik door de week miste, maakte ik goed in het weekeinde. Langzaamaan kreeg ik de weekends onder controle en viel ik steeds meer af.

Groepslessen

Ik begon met groepslessen, twee keer in de week. Het begin was heel erg zwaar. Ik kon niet meekomen met de rest en ik was meestal de laatste. Dit was echt een domper, want ik had niet verwacht dat mijn lichaam het zo zwaar had. Door het betere eten kreeg ik meer energie en ging het sporten mij ook steeds beter af. Het nadeel van groepslessen volgen, is dat je gebonden bent aan specifieke tijden en vaak redde ik het niet. Ik ben uiteindelijk gaan fitnessen. Eerst met vriendinnen, heel voorzichtig met gewichten. Nu vind ik het niet erg meer als ik een keer alleen moet. Ik ga nu met plezier naar de sportschool. Lekker tijd voor mezelf en aan mijn lichaam werken.

Hobby

Sporten en eten zijn nu meer een hobby van mij geworden. Elke dag leer ik wel weer nieuwe dingen. Nieuwe recepten of nieuwe oefeningen, en dan kan ik vaak niet wachten om ze uit te proberen. Ik ben in de afgelopen vier jaar 30 kilo afgevallen en ik voel me fitter en zelfverzekerder. Ik ben niet meer moe als ik de trap op en af moet, of als ik achter mijn twee boefjes aan ren. Mentaal voel ik me sterker en ik ben minder snel afgeleid. Voor mijn gevoel kan ik alles aan. Ik weet nu dat ik er met hard werken kom, en dat zal altijd zo blijven. Ik blijf mijn doelen bijstellen en probeer alles te geven. Joyce verloor 30 kilo na haar tweelingzwangerschap. Joyce Scholten is een spontane, lieve 32-jarige moeder met een no-nonsense mentaliteit. Na 3 IVF-behandelingen en een tweelingzwangerschap kwam ze dertig kilo aan. Vier jaar lang heeft ze hard gewerkt om die kilo's er weer af te krijgen - met succes!
Cindy
Door

Cindy

op 08 Oct 2017

Ik herken het wel van de groepslessen en de tijden waardoor je het met een kleintje gewoon niet gaat redden. De enige groepsles die ik nu volg is yoga op zondag laat in de ochtend. Wellicht voor mij ook beter om krachttraining op eigen tijden te gaan doen, het eetpatroon zit wel goed. Dank je voor je verhaal!

FITGIRLS Redactie
Door

FITGIRLS Redactie

op 05 Dec 2017

Hi Cindy, Wat leuk dat je reageert. Wij vinden het ontzettend goed van je dat je alsnog eigen initiatief neemt en er voor vecht! Keep on going! Liefs Roxy

Reactie plaatsen