07 november 2016 
1 min. leestijd

Jij bent mooi, en dat mag je best weten ook

Jij bent mooi, en dat mag je best weten ook
Hé, jij. Jij bent mooi. Dat weet je natuurlijk diep van binnen al, maar zeg je dat weleens tegen jezelf? We verdienen het allemaal om ons mooi en goed te voelen over wie we zijn, zelfs al zeg je dat niet elke dag tegen jezelf. En dat is juist wat we meer zouden moeten doen, want het kleinste compliment kan al zoveel verschil maken. Zeg nou zelf: hoe voel je je werkelijk als iemand tegen je zegt dat je er leuk uitziet vandaag, dat je haar zo mooi glanst of dat je lach zo stralend is? Dat ze je bewonderen om hoe jij dingen aanpakt, of zo'n bad-ass feestjes planner bent? We hebben allemaal onze kwaliteiten en talenten en zelfs als we weten waar we goed in zijn twijfelen we om dat hardop uit te spreken. Het is immers toch not done als je zegt dat je ergens steengoed in bent? Of dat je van jezelf vindt dat je mooie benen hebt of dat je billen zo perfect rond zijn? Dan ben je een opschepper, een narcist. Dat is niet cool... toch?

Taboe

Ook anno 2016 lijkt het nog een taboe te zijn om te zeggen dat je goed bent zoals je bent. Uit onderzoek van Menzis onder 1183 mensen is gebleken dat 66% van de ondervraagden het best vaker zouden willen realiseren dat ze mooi zijn als mens, terwijl een shocking 79% (!) dit niet tegen zichzelf zegt omdat ze het raar, vreemd of beschamend vinden. Bijna een vijfde van de Nederlanders doet dit niet omdat ze niets speciaal of mooi aan zichzelf vinden. Ja, serieus.

Fijn gevoel

De uitkomst van het onderzoek is precies waarom we vaker even in de spiegel moeten kijken en zeggen: 'Ik ben een mooi mens'. Als je vaker iets liefs tegen jezelf zegt zul je na een tijdje merken dat het begint te werken. Je krijgt er een fijn gevoel van en eigenlijk zeg je gewoon iets liefs tegen jezelf op een moment dat een ander dat even niets doet. Dat is juist hartstikke fijn en ook helemaal niets mis mee. In het filmpje hieronder blijkt maar weer hoe moeilijk het is om te accepteren en te zeggen dat je een mooi mens bent, zelfs als je geliefden het je op dat moment influisteren. Even een fijn inzicht op deze maandagavond! ♡ https://www.youtube.com/watch?list=PLe5Kq3tIbTK4tjz7rTQAEyDlG6KkALHRj&v=o5OVCkYhOO0  
Reactie plaatsen