06 juli 2016 
2 min. leestijd

Je moet niets! Gezondheid is voor iedereen wat anders

Je moet niets! Gezondheid is voor iedereen wat anders

Je denkt vaak iets te willen omdat je ziet dat veel mensen het doen. Jij moet er dan 'ook maar eens aan beginnen.' Je weet wel, iedereen wil tegenwoordig gezond zijn. Waarom? Begrijp mij niet verkeerd, gezond zijn, kan goed zijn. Maar gezond zijn is ook voor iedereen wat anders.

Gezond zijn is voor mij niet alleen een 'mooi' lichaam. F*ck dat, want wat is een mooi lichaam? Voor iedereen is wat anders mooi, net zoals gezond.

'Moeten is een slechte basis voor positieve veranderingen''

Weet je waarom? Je moet namelijk helemaal niets! Ik vind het belangrijk dat de mensen die ik help, ontdekken waar zij gelukkig van worden, in plaats van wat anderen van hen verwachten. Dat kan zijn dat ze helemaal niet sporten, want daar krijgen ze stress van. Tegen zwangere vrouwen wordt niet voor niets vaak gezegd dat ze nog drie peuken op een dag mogen roken, vanwege het hoge cortisol in hun lichaam. Sommige mensen zijn van mening dat dit nog slechter is dan roken an sich. Waar het om gaat is, dat stress niet goed is voor je lichaam!

Gezondheid is meer dan een 'moetje'

Als je dingen wilt veranderen in je leven is het belangrijk te achterhalen waarom je dat eigenlijk wil. De fundatie is het allerbelangrijkste, dat zorgt namelijk voor continuïteit. Moeten is geen goede reden, dat is de druk die je voelt. Je zal het hiermee wellicht een aantal jaar volhouden, maar op een gegeven moment loop je tegen jezelf aan. Het 'moeten' is de lantaarnpaal die je niet zag staan. En dan ga je je afvragen of je wel gelukkig bent. Waarom was ik die weg ingeslagen? Bedenk hoe je herinnert wilt worden later en hoe jij jezelf ziet als je tachtig bent. Ik wil iemand zijn die op die leeftijd nog steeds anderen inspireert. Dat er mensen langskomen voor een kop thee -okay, nee een glas, pardon fles wijn.- Dat ik terug kijk en meer dan blij ben met de keuzes die ik gemaakt hebt en dat die niet gebaseerd zijn op andermans verwachtingen of omdat het moest. Nee, omdat ik iets wou en het de tijd heb gegeven. Niet zomaar zeven verschillende dingen heb veranderd op een dag, want dat werkt niet.

Geef het de tijd!

Wij zijn gewoonte 'dieren', een verandering werkt niet zomaar. Een positieve verandering heeft tijd nodig om in je huidige leven verwerkt te worden, mentaal verwerkt wel te verstaan. Duurzaamheid en effectiviteit door een verandering is nog nooit behaald binnen een week. Het draait om leven, genieten en jezelf beter leren kennen. Iedere dag weer opnieuw. En dat moeten; laten we dat maar achterwege laten. Daar is namelijk nooit iemand blij van geworden. Laten we allemaal zijn als een zorgeloos kind dat eet als het honger heeft en slaapt als het moe is. Volledig vrij van stress en lak aan alle 'moetjes'! hannah Fitgirls

Hannah is een Mental Coach die het leven als een groot avontuur ziet. Goingbanhannahs.com staat voor positief in het leven staan, een gebalanceerde levensstijl en psychologie. Als inspirator laat ze zien dat het anders kan en dat het belangrijk is dat je jezelf echt leert kennen. Jezelf liefhebben en achter jezelf staan zijn ijkpunten. Feel Good, Happy Living.

Reactie plaatsen