19 september 2016 
2 min. leestijd

Je dromen realiseren? Begin vandaag nog!

Je dromen realiseren? Begin vandaag nog!
Dromen, iedereen heeft ze. Heerlijk kletsen met vriendinnen en elkaars visies en passies delen. De één wil op wereldreis, de ander wil voor zichzelf beginnen en jij wilt graag kleding ontwerpen. Allemaal dromen die heel ver weg lijken. Zo ver weg dat je er eigenlijk nooit aan begint. Je ziet veel mensen die hun droom wel werkelijk maken, je bekijkt de filmpjes en je benijdt deze mensen intens. Jij wilt dit ook. Hoe ze erover praten, de passie die ze uitstralen. Het lijkt alleen alsof het geluk hen gevonden heeft. Zomaar, alsof er een unicorn op je stoep zou staan. Niet mogelijk dus. Die ene kans is er één uit miljoenen. Zal ik je wat verklappen? Dromen realiseren heeft niks te maken met geluk! Jij kan je dromen realiseren. Jij kan je droom gaan waarmaken en over een tijd ook zo’n inspirerend filmpje maken.

Wat moet je dan doen om je dromen te realiseren?

Laten we beginnen met het waarom. Het is heel belangrijk om te weten waarom jij deze droom hebt. Alles begint met waarom. Is het geld, status of wil je nieuwe dingen creëren en andere mensen iets geven wat jij altijd gemist hebt? Het is namelijk niet voor even. Als jij je droom werkelijkheid maakt dan is dat voor langer dan twee jaar. Je moet het dus kunnen volhouden, aangezien doorzettingsvermogen iets is wat je zal moeten bezitten. Als je iets doet wat je onwijs leuk vindt, houd je het vol met twee vingers in de neus. Dat is een ander verhaal dan wanneer je het doet vanwege het geld of de status, #snaptge? Als het waarom duidelijk is, dan heb je al een hele grote stap gemaakt. Om het allemaal wat concreter te maken en ervoor te zorgen dat het voor je gevoel haalbaar is, is het handig om je droom in kleinere stukjes te verdelen.

Creëer een werkplan

Wat is er allemaal nodig om je droom te realiseren? Creëer een soort van werkplan zodat je een richting hebt en een vervolgstap. Als je een vervolgstap hebt is het veel makkelijker om te beginnen en het vol te houden. Je zult merken dat je gaandeweg dingen zal veranderen, aanpassen en vooral ook dat jij anders tegen bepaalde situaties en aanpakken aan zult gaan kijken. Je leert door te doen, maar zorg ervoor dat je niet stopt. Fouten bestaan niet, het zijn leermomenten en deze momenten helpen je juist weer een stap verder. Nog een praktische tip: besteed elke dag 30 minuten aan je droom. Je zult merken dat je, ondanks dat je misschien even geen zin hebt, er toch mee bezig bent. Daarnaast vliegen die 30 minuten zo voorbij. Voor je het weet ben je twee uur bezig. Als je na drie maanden terugkijkt zie je pas wat je allemaal al gedaan hebt. Dan begint het besef te ontstaan dat je inderdaad alles kan doen als je je focus er maar op legt. Het is een kwestie van simpel doén! Wat is jouw droom?
Reactie plaatsen