08 september 2017 
3 min. leestijd

Janine's Transformatie: Intensief trainen ondanks Fibromyalgie

Janine's Transformatie: Intensief trainen ondanks Fibromyalgie
Ik ben Janine, ik ben 23 jaar en woonachtig in Leeuwarden. Ik werk in een woning voor mensen met een meervoudige beperking die doof-blind zijn, wat ik enorm tof vind om te doen! Misschien kennen jullie mij of mijn foto’s van mijn Instagram-account (@jjaninebos). Ik zit nog enorm in mijn proces van de beste versie van mezelf vinden en te beseffen hoever ik eigenlijk ben gekomen, maar laten we gauw beginnen! Van jongs af aan ben ik al stevig geweest. Ik ben nooit slank geweest en dacht dat het bij mij hoorde. Wel was ik een enorme emotie-eter. Ik vierde met eten en ik troostte mezelf met eten. Zakken chips, repen chocolade en pakken koekjes. In 2012 begon mijn moeder met WeightWatchers en ben ik met haar mee gegaan. Toen ik daar op de weegschaal stond en 118 kilo zag staan, besefte ik me dat dit écht niet normaal was en niet kon. Zodoende ben ik gestart met afvallen. Dit ging in eerste instantie prima. Ik viel hier ongeveer 18 kilo mee af in een jaar. Na dat jaar was ik wel klaar met punten tellen en de manier waarop zij werkten. Ik heb daarna een jaar lang wat aangemodderd en kwam ongeveer 5 kilo weer aan. Ik kwam vanwege omstandigheden een paar weken thuis te zitten en begon met sporten. Hierdoor ging die 5 kilo er weer af. Toen ik weer naar school/werk ging stopte ik echter met sporten. Dit was mijn mindset toentertijd: mijn motivatie was niet écht aanwezig en ik had geen duidelijk doel voor ogen. Het jaar daarop kreeg ik de diagnose Fibromyalgie (pijn in bindweefsel en spieren). Ik was destijds begonnen met krachttraining, maar de arts in het ziekenhuis gaf aan dat ik geen zware krachttraining mocht doen en dat zwemmen of iets dergelijks beter was. Dit vond ik heel moeilijk om te horen, omdat ik mijn plezier haalde uit krachttraining en sterker worden. Ik voelde mij onzeker en wist niet meer wat ik moest doen. Ook toen gooide ik het bijltje er bij neer en stopte met sporten en op mijn voeding letten. Op een gegeven moment kwam ik in contact met iemand die actief sportte en zij vroeg of ik het leuk vond om een keer mee te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Tot mijn verbazing vertelde de trainer in de sportschool dat ik gewoon met gewichten mocht trainen zolang ik geen pijn had. Er ging een wereld voor me open! Ik kon weer intensief trainen en begon weer te letten op mijn voeding. Dit houdt voor mij in dat ik alles bijhoud in een app. Ik leef niet alleen op rijst, kip en broccoli, maar eet gewoon waar ik zin in heb.

Het allerbelangrijkste puzzelstukje

Niet alleen vond ik mijn motivatie en doorzettingsvermogen terug, maar vond ik ook mijn liefde voor mijn lijf, krachttraining en voeding terug. Ik zag resultaat en voelde me energiek. Vanaf dat moment ben ik mijn motivatie en doorzettingsvermogen niet verloren. Sterker nog, mijn mindset is sterker dan ooit! Ik besef me nu dat ik altijd goed ben zoals ik ben en dat ik in mezelf mag geloven. Wat ik jullie wil meegeven met mijn verhaal is dat als je écht iets wil bereiken, jouw motivatie en jouw doorzettingsvermogen centraal staan. Het zit in je, écht waar. Je hoeft het alleen maar te vinden en niet meer los te laten. Je mind is het allerbelangrijkste puzzelstukje in het hele verhaal. Wees niet te streng voor jezelf, maar wees wel reëel. Leer geloven in jezelf en leer van jezelf te houden, want dat verdien je. En met die kracht kan jij aan jezelf werken! Probeer er vooral van te genieten: van het proces, van de sport die je beoefent en van voeding. Dan zal jij de mooiste versie van jezelf zijn! ♥
Janine is een 23-jarige, vrolijke en sociale vrouw. Ze werkt met veel plezier in de zorg en staat daarnaast regelmatig in de sportschool om haar energie kwijt te raken. Ze geniet van lekker eten, fijne mensen om haar heen en andere mensen laten zien dat afvallen niet onmogelijk is.
BewarenBewaren
Reactie plaatsen