22 december 2017 
2 min. leestijd

Dit is herkenbaar voor iedere kerstfreak

Dit is herkenbaar voor iedere kerstfreak
Ho ho ho: voor de een klinkt dit als muziek in de oren en voor de ander begint de kerststress al op te lopen. Kerstmis komt er weer aan! Wij vinden het heerlijk om weer gezellig met vrienden en familie bij elkaar te komen en een hapje en een drankje te doen, maar waar komt die kerst-gekte toch elk jaar vandaan? Ben jij zo'n iemand die al maanden aan het aftellen is en niet kan wachten tot je de kerstboom weer mag optuigen? Dan zit Kerstmis waarschijnlijk in je bloed. Herken jij zo een iemand, of ben jij dat stiekem zelf? Voor de kerstfreaks onder ons is dit allemaal herkenbaar.

Cadeautjes

Uren, nee dagen, nee maanden lang ben jij bezig met het shoppen van cadeautjes voor Kerst. Bij elk voorwerp dat jij tegenkomt denk jij bij jezelf: ‘dat is een leuk kerstcadeau’. Jij kan optimaal genieten van alle gangen in de winkels vol glimmende kerstspullen. Kerst staat bij jou als eerste in je woordenboek en je bent er het hele jaar mee bezig, heftig! De cadeautjes liggen al maanden van te voren bij jou thuis klaar en je wilt ieder cadeautje zelf inpakken met een ander cadeaupapiertje. Kerstinkopen doen klinkt bij jou als muziek in de oren, je mag die van ons ook wel doen?

Kerstboom

Waarschijnlijk staan er al tien kerstbomen in je achtertuin gepland en hangen de kerstkransen het hele jaar door boven je open haard. Jij kiest niet voor één, maar voor twee kerstbomen in huis en koopt elk jaar weer nieuwe kerstversiering, want ja, je kan niet genoeg kerstversiering in huis hebben (terwijl er tien dozen in de kelder staan). Je kan het zo gek niet bedenken: alle kleuren van de regenboog hangen in jouw kerstboom, één piek vind jij te weinig en er hangen lichtjes in de boom die goed zijn voor een hele stad. Jij pakt elk jaar weer beter uit ;).

Kersthits

De kerstliedjes draaien bij ons pas een week van te voren op kantoor, maar bij de kerstlovers onder ons waarschijnlijk al na de zomer. Vooral de foute kersthits ken jij van begin tot eind uit je koppie en zing je met no shame helemaal mee. Je vrienden en vriendinnen vertrouwen je niet meer met de aux-kabel en houden je ook liever weg bij alle Spotify-lijsten omdat ze je al langer kennen dan vandaag. It’s beginning to look a lot like Christmas…

Foute….

Kersttrui natuurlijk! Die zal waarschijnlijk niet ontbreken in jouw kledingkast. Van sneeuwvlokken tot rendieren en van kerstballen tot de kerstman, jij hebt ze in alle kleuren en maten. Het liefst doe je ook je kerstmuts er bij op zodat je outfit helemaal compleet is. Jij zit heerlijk aan het kerstdiner te genieten in je comfy outfit terwijl alle andere meiden in de glitterjurken en hakken zitten en hun panty al drie keer is gescheurd. Heerlijk… Het is niet erg hoor, de één houdt van sporten, de ander van shoppen en jij houdt van Kerst. Het is nog even aftellen en dan kun je alle foute Home Alone films weer lekker bekijken tot ze je neus uitkomen. Merry Christmas chicks!
Reactie plaatsen