22 juli 2017 
1 min. leestijd

Is film Netflix 'To The Bone' een echte eye opener?

Is film Netflix 'To The Bone' een echte eye opener?
Waarschijnlijk is het jullie niet ontgaan, omdat veel media erover hebben geschreven of verteld. De nieuwe film op Netflix: To The Bone. Het verhaal van een meisje dat met de ziekte anorexia nervosa struggled tot ze het dieptepunt bereikt. Voor vele kijkers een schrikbarend verhaal en zeker een eye opener wordt er gezegd.. Na de release van de film is er veel ophef over het onderwerp, namelijk anorexia. De makers van de film wilde graag een realistisch beeld schetsen van wat deze ziekte inhoudt. Veel media vinden dat de ziekte ‘mooier’ wordt geschetst dan dat het eigenlijk is. Maar is dit ook zo?

De ziekte anorexia nervosa

Wanneer je anorexia hebt ben je geobsedeerd door alles wat met je gewicht, lichaamsomvang en eten te maken heeft. Ondanks dat mensen die aan deze ziekte lijden heel weinig eten, blijven ze zichzelf toch als ‘te dik’ zien. Eigenlijk weten deze mensen altijd wel een vetlaagje te vinden die weg zou moeten. Hierdoor wordt de angst om aan te komen zo groot dat het (niet) eten het leven van deze mensen totaal beheerst.

Lily Collins

De hoofdrolspeelster van de film, Lily Collins die in de film Ellen heet, heeft vroeger zelf ook te maken gehad met de ziekte en wilde graag meehelpen aan deze film. Ze viel heel veel af om een zo schrikbarend mogelijk beeld te schetsen van de ziekte. Zelf geeft ze aan dat ze het idee eerst ook best wel eng vond maar gerust werd gesteld door de begeleiding die ze kreeg tijdens het traject.

Eye opener

Door alle aandacht die de film krijgt werd ik toch wel benieuwd naar de film en besloot hem te kijken. Veel media zegt dat deze film in het rijtje past bij ‘13 Reasons Why’ of de documentaire ‘Emma Wil Leven’, en ik ben het hier mee eens. Deze film laat je, net zoals de anderen, even stil staan en beseffen wat mensen doormaken wanneer ze deze ziekte ervaren. Veel media zijn bang dat jonge meiden Ellen als voorbeeld gaan zien en er dus een grotere kans is op het krijgen van de ziekte anorexia. Maar de gedachte van de makers was het doorbreken van de taboe rondom deze ziekte, en dat is wat mij betreft zeker gelukt. Heb jij de film al gekeken, zo ja wat vond jij ervan?
Bron header en video: YouTube trailer 'To the bone'
Reactie plaatsen