21 augustus 2016 
4 min. leestijd

Interview: van modemeisje naar badass kickboxer. She did it!

Interview: van modemeisje naar badass kickboxer. She did it!
Ze is cool, oprecht, open minded, heeft een passie voor bourgondisch eten en is vooral een badass die ik enorm bewonder. Ik heb het over Babette Grunder: content manager bij de Glamour. Ze heeft een ongewone passie om zichzelf constant fysiek en mentaal uit te dagen. Ze denkt in mogelijkheden. In uitersten. Deze eigenschappen uiten zich vooral in haar laatste uitdaging, waar ze zich vol overgave in heeft gestort. Ze startte namelijk in februari met kickboxen en traint nu voor haar eerste wedstrijd in november. Say what?

Let's meet Babette Grunder

Ik ontmoette Babette enige tijd geleden op een etentje voor powervrouwen. Ze intrigeerde me direct. Ik voelde dat ze bijzonder was op de manier waarop ze over haar nieuwe uitdaging sprak. Ze neemt het risico, is niet bang voor een stootje en gaat voor de volle winst. Als iemand je kan laten zien dat je alles wat je wilt bereiken mogelijk is dan is het Babette wel. Deze chick wil je leren kennen! In dit interview lees je alles over haar nieuwe uitdaging!

In februari ben je begonnen met kickboksen en in oktober is je eerste wedstrijd. Dat is wel erg snel! Hoe heb je deze beslissing gemaakt (en lig je nog helemaal op schema)?

Het idee kwam voort uit een bucketlist project van Glamour, het bedrijf waar ik werk als content manager. Ik bedacht me eind vorig jaar wat ik ooit nog wilde doen. Ik deed op dat moment vijf dagen in de week de high intensity training Double Trouble bij Robby Nelson, maar ik was opzoek naar een nieuwe uitdaging. Ik vroeg hem gekscherend of hij me wilde trainen, en buiten mijn verwachtingen om zei hij ‘ja’. We besloten er vol voor te gaan, alles of niets. Dus geen alcohol, een aangepast voedingsschema en een serieus trainingsschema. Ik had daarvoor nog nooit bokshandschoenen gedragen, dus die discipline was nodig om snel zo goed mogelijk te worden. Ik lig momenteel op schema, ondanks mijn onverwachte operatie in augustus. Het is even afwachten hoe lang mijn herstel duurt, maar ik probeer er zo goed mogelijk omheen te trainen.

Waarom koos je voor kickboksen? Waarom niet voor zwemmen, wielrennen, tennis of misschien wel de start van een muziekcarrière?

Ik vind de sport interessant. Je moet zowel fysiek als mentaal het uiterste van jezelf vragen, letterlijk vechten voor je winst. Daarnaast leer je je tegenstander 'lezen'. Veel mensen staan er niet bij stil, maar het is ook een respectvolle sport.

Kickboksen is een sport die nauw in verband staat met kracht, discipline en vooral het kunnen incasseren van klappen. Zijn dit eigenschappen die je al had, of leer je die nu pas?

De alles-of-niets-mentaliteit heb ik altijd gehad. Of dat nu in mijn werk is, of met sport. Ik was niet gewend om fysieke krachten te incasseren, maar ik wist wel dat ik een vrij hoge pijngrens had. Zo liep ik dit jaar de halve marathon in Parijs met twee grote bloedblaren op mijn voeten. Na vijf kilometer kwam het bloed door mijn schoenen, maar ik wist mijn gedachten te verleggen. Ik vind het interessant dat een mens dat kan. Gevoel en gedachten lostrekken van elkaar.

Ben je niet bang dat je andere belangrijke dingen uit het oog verliest, nu je enkel bezig bent met werk en de voorbereidingen op je wedstrijd?

Nee, gek genoeg heb ik mijn rust juist nu gevonden. Ik weet precies wanneer ik moet trainen en hoe mijn dag eruit ziet. Mijn werk wordt daar ook meer gestructureerd van. Voor mijn werk word ik vaak uitgenodigd voor events. Die sla ik nu wel bijna altijd over. Borrels kan en wil ik niet drinken en daarnaast is het vaak rond de tijd dat ik train. Verder zie ik mijn vrienden en familie net zo veel als eerst. Dat is gewoon een kwestie van plannen.

Een fashionmeisje dat ook kickbokst, is geen combinatie die je heel vaak tegenkomt. Hoe was de reactie van je omgeving op deze beslissing?

De mensen uit de modewereld vinden het allemaal erg leuk en volgen me op de voet. Ik krijg iedere dag wel vragen hoe het met mijn training gaat of ze vertellen dat ze mijn trainingen hebben gezien op Instagram. Mensen vragen wel altijd of ik niet bang ben voor schade. Mijn ouders zijn de enige die er op dit moment minder blij mee zijn. Ze maken zich zorgen, maar dat vind ik logisch. Mijn moeder ziet het daarnaast als een agressieve sport. Ze snapt niet waarom je iemand ‘uit wil schakelen’.

Naast deze kickbokswedstrijd staat op je bucket list om een college te geven op scholen. We zijn benieuwd! Waar ga je het over hebben?

In september of oktober geef ik een lezing op de hogeschool van Amsterdam. Ik ga een college geven over het internet en hoe je dat als bedrijf zo goed mogelijk kunt inzetten. Als digital content manager van Glamour ben ik verantwoordelijk voor de website en heb ik inmiddels de nodige jaren ervaring op dat gebied. Ik vind het leuk om studenten te motiveren en dingen te leren.

Wat zou je meiden mee willen geven die ook kiezen voor een topsport? Wat voor advies zou je ze geven?

Geniet! Want het is heel intens als je zoiets meemaakt. Luister goed naar je lichaam, ook als het aangeeft dat je het even iets rustiger aan moet doen.

Hoe zorg jij er voor dat je voldoende rustmomentjes in je drukke leven creëert?

Ik vind het heerlijk om buiten de deur te eten. De ideale dag is voor mij dan ook een dag met een morning workout, om daarna ergens te ontbijten of te lunchen.

Wat vind je van de 'fitgirl' hype?

Ik vind mezelf geen stereotype fitgirl: zoals 'fitte' vrouwen tegenwoordig in de media worden neergezet. Uiteindelijk is een fitgirl voor mij een vrouw die alles uit het leven haalt, geniet van het leven en bewust kiest voor datgene wat waarde voor haar heeft! Voor mij is Babette een voorbeeld voor velen. Zij daagt zichzelf constant uit en vooral op het gebied van mindset. Ze neemt het risico en alles wat ze doet, doet ze vol overgave. Voor mij belichaamt zij alles wat wij zoeken in een 'fitgirl' en waar Fitgirls.nl als platform voor staat! 14054897_10154279388125351_1743207745_n Wij blijven haar met trots volgen en zullen haar op 19 november live supporten tijdens de kickboxgala waar Babette haar wedstrijd bokst. Via snapchat kun je die dag met ons mee beleven. Wil je haar zelf ook volgen? Check dan haar Instagram account: @babettegrunder

Kick ass girl!

Valentinavos

BewarenBewaren
Reactie plaatsen