03 maart 2016 
2 min. leestijd

Interview: #Fearless like Sharon Pieksma

Interview: #Fearless like Sharon Pieksma
De naam Sharon Pieksma klinkt je misschien wel bekend in de oren, de 21-jarige Rotterdamse heeft namelijk in 2013 meegedaan aan Hollands Next Topmodel, volgens de jury was deze prachtvrouw te dik en al na de tweede aflevering moest ze vertrekken. Nu is ze sterker dan ooit en staat ze onder andere model voor het fitnessmerk Body Engineers. Wij vroegen haar wat het HNTM-avontuur met haar gedaan heeft, hoe zij uit haar comfort-zone stapt en wat schoonheid voor haar inhoudt.

Deze maand staat bij ons in het teken van #FearlessAndKillingIt. Als model moet je waarschijnlijk vaak uit je comfort-zone stappen, waar ben jij wel eens onzeker over en hoe ga je daarmee om?

Iedereen is wel eens onzeker. Ik ben er laatst achter gekomen dat heel veel negativiteit ontstaat vanuit onzekerheid. Het is dus iets dat ons belemmert als persoon. Wanneer ik onzekerheid voel, denk ik altijd dat we allemaal maar mensen zijn en dat elke dag voor iedereen een nieuwe is. Zo creëer ik gelijkheid en dat maakt zeker!

Bij Hollands Next Topmodel zeiden ze tegen je: ‘Optie één is aankomen en een plus-size model worden. Optie twee is keihard aan je lichaam werken.’ Het lijkt alsof je hebt gekozen voor een optie drie, wat hield dit in?

Bij mezelf blijven en niet simpelweg geloven dat er één vorm is waarin iets past. Ik probeer mezelf te ontwikkelen vanuit mijn unieke ik. Dingen oppakken die mij aanspreken, mezelf omringen met mensen die mij blij maken en proberen iedereen te motiveren in wat hij of zij doet. Van daaruit komen de mooiste kansen. Dat was de beste optie voor mij. :-) Sharon Pieksma Fitgirls

Op jouw website staat dat je herinnerd wil worden als een voorbeeld van natuurlijke schoonheid. Wat is voor jou natuurlijke schoonheid?

Schoonheid is niet alleen wat je van de buitenkant ziet, het is ook hoe je met situaties of mensen omgaat en je manier van spreken en kijken. Ik probeer de mensen die op mijn pad komen altijd een goed gevoel te geven. Dat is volgens mij een heel belangrijke vorm van natuurlijke schoonheid.

Als ik zo je foto’s bekijk, kom je over als een hele zelfverzekerde en stoere chick, ben je dit ook in het echte leven, of schuilt er ook een schattig meisje in je?

Natuurlijk schuilt er een klein meisje in me, maar dat hoeft niet iedereen te zien. Ik houd werk en privé graag gescheiden.

Hoe kijk je naar jezelf als je de foto’s van een shoot onder ogen komt? Ben je eerder streng voor jezelf of juist trots?

Ik ben honderd procent streng, maar daarnaast vind ik dat mensen wel trots op zichzelf mogen zijn, zeker als ze keihard hebben gewerkt! :) Sharon Pieksma Fitgirls  

Denk je dat jouw confidence-foto’s ook meer zelfvertrouwen kunnen schenken aan de mensen die naar je foto’s kijken? Vind je dat je als model een voorbeeldfunctie hebt?

Ik hoop het wel, en ja het is zeker een voorbeeld functie. Daar probeer ik me altijd bewust van te blijven. Ik probeer mensen mee te nemen in mijn foto's. Ik kom op zulke mooie plekken in de wereld en die wil ik graag delen in de hoop dat ik mensen motiveer om deze plekjes ook zelf op te zoeken en ervan te genieten. Daarnaast houd ik ontzettend van quotes, omdat ze soms met zo weinig woorden, zo veel inzicht kunnen geven. Die deel ik graag, maar ik zie dat je volgende vraag daar al over gaat. haha.

Jouw Facebookpagina staat helemaal vol met inspiratie, heb je nog zo’n mooie quote, speciaal voor de lezeressen van Fitgirls.nl?

"I'm actually extremely grateful that some things didn't work out the way I once wanted them to ;-)"
Reactie plaatsen