07 juli 2016 
3 min. leestijd

Interview: burn-out voorkomen met 7 Day Recharge!

Interview: burn-out voorkomen met 7 Day Recharge!
De 7-day recharge is in volle gang! In dit interview met Hidde de vries, de inspirerende founder van 7 day recharge geeft hij meer uitleg over het programma. Twijfel je nog of de recharge week wel bij jou past? Lees dan hier wat de week jou te bieden heeft!

Even voorstellen..

Hidde de Vries runde een succesvol communicatie bedrijf toen hij in een burn-out terecht kwam. Hij kwam er achter dat er eigenlijk nog erg weinig behandelmethoden waren om burn-outs te behandelen en te voorkomen. Dit inspireerde hem om op zoek te gaan naar een effectieve manier om werkstress tegen te gaan. Deze zoektocht mondde uit in 7 day recharge; een bedrijf wat mensen helpt balans te vinden tussen werk en privéleven. (Meer weten over Hidde? In deze TED Talk deelt hij zijn persoonlijke verhaal deelde en vertelt hij hoe het allemaal begon!)

Gedeelde visie

Op dit punt komen de visies van Hidde de Vries en Fitgirls.nl samen. Drie jaar geleden kwam Dani in een burn-out terecht. Ze herstelde en werd hierdoor een ‘vernieuwde’, betere versie van haarzelf. Dani vond haar passie terug en wist hier zelfs haar eigen bedrijf van te maken; Fitgirls.nl! Helaas zijn er nog te veel (jonge) vrouwen die met een burn-out te maken krijgen. Met ons platform willen we ons hier voor inzetten en de 7 Day Recharge is hier onderdeel van.

-Nu Hidde aan het woord.-

Wat houdt de recharge week in?

De Recharge-week is een week waarin je in zeven dagen naar de top van je energie toewerkt. Je wordt tijdens je gewone werkweek uit je comfortzone gehaald en uitgedaagd je huidige manier van leven onder de loep te nemen. Het doel is om je de handvatten te geven om ook na de recharge-week meer energie, focus en geluk te ervaren. De grote uitdaging is, dat we vaak wel weten wat goed voor ons is, maar er zelden ook echt naar leven. Korte termijnbehoeftebevrediging gaat voor lange termijn geluk met alle gevolgen van dien. De Recharge geeft je een stok achter de deur om binnen zeven dagen te ervaren hoe het ook kan. Dat wil niet zeggen dat je dan voortaan uitsluitend volgens de Recharge principes hoeft te leven. Je haalt er uiteindelijk uit wat voor jou werkt, wat jou rust geeft in onze dagelijkse hectiek en wat ervoor zorgt dat je vol in je energie zit.

In 7 dagen helemaal gerecharged? Hoe kan dit in zo’n korte tijd?

Juist door de unieke combinatie van oefeningen en recepten die elkaar onderling versterken. Je staat bijvoorbeeld eerder (en zonder snoozen op), die tijd kun je gebruiken voor ’n energieke start van je dag. Gedurende de dag ben je bewust(er) bezig met de belangrijke en minder belangrijke werkzaamheden, en met jezelf in plaats van continue voor anderen aan het werk te zijn. ’s Avonds werk je naar ’n effectieve nachtrust toe zodat je optimaal uitrust. Door deze flow voelt een weekje Recharge alsof je twee weken op vakantie bent geweest.

Vivian Reijs noemt het een “manier van detoxen”, maar het programma bevat geen gekke sapkuurtjes, op wat voor een manier detoxt de 7-day recharge dan?

Een van de belangrijkste onderdelen is de voeding. Chantal Soeters heeft voor de 7 Day Recharge een fantastisch menu samengesteld dat echt helpt om je lichaam te ontgiften. Wij zijn een beetje wars van on-transparante supplementen en sapkuurtjes. Die laatste werken wel, maar zijn natuurlijk nooit vol te houden in het dagelijks leven. Het Recharge-menu is zo samengesteld dat je zoveel kan eten als je wilt en het ook nog eens echt smaakvol is! We hebben net de nieuwe zomergerechten gelanceerd en die zijn echt weer verrukkelijk.

Ik sport en ik eet ook gezond, waarom zou ik dan de Recharge doen?

Heel veel mensen sporten en eten gezond maar ervaren toch een grote mate van stress, slapen slecht of zijn rusteloos. De Recharge gaat daarom nog net een stapje verder dan gezond eten en sporten alleen. Door ook te werken aan zaken als ontspanning, nachtrust, bewustzijn, maar ook de kunst van het geven én ontvangen, maak je meer ruimte vrij voor geluk in je leven. De Recharge helpt je om te focussen op wat jou gelukkig maakt en de energie om daar succesvol in te zijn.

Wat kan ik verwachten na deze week? Kan ik de recharge vasthouden?

Na de Recharge-week nemen veel deelnemers de onderdelen die voor hen goed bevielen over in hun dagelijkse gang van zaken. Heel veel mensen mailen ons bijvoorbeeld dat ze geen koffie meer drinken of hebben hun eetpatroon aangepast. Ook merken velen dat ze weer vaker een moment voor zichzelf kunnen en durven nemen en dat ze minder afhankelijk zijn geworden van hun telefoon. Mochten de effecten te ver wegzakken; dan herhaal je de 7 Day Recharge weer gewoon! Recharge in 7 dagen

Benieuwd geworden naar de 7 Day Recharge? Van 11 t/m 17 juli organiseren wij de Fitgirls Recharge week. Onze volgers kunnen zich aanmelden met een speciale korting. Bij het programma ontvang je het boek van Hidde de Vries waarin meer te lezen is over hoe de 7 day recharge je helpt de kwaliteit van je leven te verbeteren! Voor meer informatie en aanmelden via: www.fitgirls.nl/recharge

Reactie plaatsen