18 maart 2016 
3 min. leestijd

International Day of Happiness: How to be happy!

International Day of Happiness: How to be happy!
Vandaag is het 'The International Day of Happiness'. Uit onderzoek bleek dat ondanks de grote economische groei van de afgelopen zestig jaar ons geluksgevoel niet gestegen is. Onze prioriteiten moeten niet liggen bij materieel succes, maar bij innerlijk geluk, maar hoe word je nu gelukkiger? De non-profit organisatie Action for Happiness geeft tien wetenschappelijk onderbouwde tips, die wij met jou delen. Welke key to happiness is jouw sterke punt?

GREAT DREAM

Great dream is de tienletterige afkorting die Action for Happiness heeft bedacht om haar tien tips in te kaderen. Met deze tips willen ze niet alleen jouw welzijn, maar ook dat van de mensen om jou heen verbeteren. great dream fitgirls

Giving

Wat is er nu leuker om naast je eigen dag, ook die van een ander goed te maken? Het helpen van andere mensen is niet alleen goed voor de ander, maar ook voor jezelf. Door iemand anders hulp aan te bieden of te ondersteunen creëer je een sterke band met diegene. Wanneer je een positieve vibe uitstraalt naar de mensen om je heen, worden zij ook vrolijker, wat zorgt voor een happy omgeving. Met Complimentendag hebben jullie natuurlijk erop los gecomplimenteerd, houd dit vast, want iets liefs tegen iemand zeggen, kan makkelijk diegene zijn dag opbeuren.

Relating

Maak nieuwe connecties, maar verlies je vrienden en familie niet uit het oog. Je geliefden geven betekenis aan je leven, steunen je en krikken je eigenwaarde omhoog wanneer je down bent. Het maken van nieuwe contacten zorgt ervoor dat jij het idee hebt dat je ergens bijhoort. Deze ‘sense of belonging’ creëer je al wanneer je in de supermarkt een kort praatje maakt met een vreemde of bij het uitgaan met diegene die ook op zijn drankje staat te wachten een woordje wisselt.

“People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel” -Maya Angelou

Exercise

Moet ik hier eigenlijk nog woorden aan besteden? Wij Fitgirls weten natuurlijk wel hoe goed het voelt wanneer je een pittige workout hebt afgerond. Natuurlijk hoef je je niet per se iedere dag helemaal in het zweet te werken in de sportschool. Een actieve leefstijl is meer dan alleen sporten. Het is dingen ondernemen, van je luie kont afkomen en uit die comfort zone breken.

Awareness

Enjoy the litte things is een catch phrase die heel mooi bij dit kopje past. Leg die telefoon eens weg en kijk om je heen. Wees je bewust van alles wat om je heen gebeurt en denk vaker na over waar je vandaan komt, in plaats van je alleen maar zorgen te maken over de toekomst. Leef van dag tot dag.

Trying out

Nieuwe dingen uitproberen kan ons een nieuwe kijk op het leven geven en houdt ons nieuwsgierig en betrokken. Je hoeft niet per se direct een zeer omstreden sport te gaan beoefenen of uit een vliegtuig te springen om jezelf een confidence boost te geven. Een nieuw recept uitproberen of eens een keer ergens anders uitgaan dan in de vaste kroeg kan jou al gelukkiger maken.

"As long as you live, keep learning how to live." -Seneca

Direction

Leef van dag tot dag, maar stel wel doelen voor jezelf op, zodat je iedere dag iets hebt om aan te werken. Wanneer je te onzeker bent over je toekomst, kan dit veel stress veroorzaken Stel realistische doelen voor jezelf op en deel deze op in kleinere doelen zodat het ook echt voelt alsof je iets bereikt.

Resilience

De nare dingen die ons overkomen zijn vaak niet onze schuld. Hoe je met deze verschrikkelijke situaties om moet gaan is vaak moeilijk. We kunnen niet kiezen wat met ons gebeurd, maar we kunnen wel kiezen hoe we met een bepaalde situatie omgaan. Probeer niet in deze negativiteit te blijven hangen, doe iets leuks, zoek troost bij je vrienden en familie of zoek hulp bij een proffessional.

Emotions

Het glas is halfvol, niet half leeg. Wanneer je positief in het leven staat en blije emoties ervaart, doe je het beter op school of op je werk, verbreed je makkelijker je visie, en krijgt je psychische gezondheid een boost. Natuurlijk bestaat het leven niet enkel uit rozengeur en maneschijn, maar we moeten er met zijn allen het beste van maken! International Day of Hapiness Fitgirls

Acceptance

Misschien wel de belangrijkste key to happiness is blij zijn met wie je bent. Niemand is perfect, ik niet, maar jij ook niet en dat maakt niet uit. Wanneer je vrede hebt met hoe je bent en hoe je denkt en luistert naar je eigen gevoel, kun je de hele wereld aan.

Meaning

Last but not least; geef je leven betekenis. Mensen die een doel nastreven, hebben meer controle en halen meer voldoening uit wat ze doen. Wanneer je leven ‘betekenis’ heeft, is voor iedereen heel anders. Het kan afhangen van je werk, vrienden, familie, hobby's, sport... noem maar op! Wees actief, doe dingen. Leef! REFERENTIES www.dayofhappiness.net
Reactie plaatsen