07 augustus 2017 
1 min. leestijd

Inspirerend: yogi Lichelle verloor linkerarm tijdens busongeluk

Inspirerend: yogi Lichelle verloor linkerarm tijdens busongeluk
Vol goede moed en enthousiasme ging Lichelle Fisser vorig jaar in mei naar India. Ze wilde haar yoga techniek graag tot een hoger level brengen en Hindi studeren. Samen met haar studievriendinnen ging ze op 1 september richting Goa voor een lang weekend weg aan de kust. Het leek een mooi weekend te worden, totdat er iets totaal fout ging… Tijdens deze reis sloeg de bus over de kop, wat de rest van haar leven veranderde. Ze raakte, net als één van haar reisgenoten, haar arm kwijt. Ik keek hoe zij haar verhaal vertelde in RTL Summer Nights en wilde dit meteen met jullie delen. Wat een doorzetter en hoe ontzettend inspirerend is Lichelle!

Het ongeluk

Na het ongeluk duurde het heel lang voordat Lichelle en haar reisgenoot geholpen konden worden in een ziekenhuis. Na zo'n 3,5 uur rondgereden te hebben kon ze door naar de intensive care. Ze was er slecht aan toe, ze verloor veel bloed en verkeerde in shock. Was dit het einde van haar leven als yoga docente, kon ze ooit weer doen wat ze het allerleukste vond?

Hoe kwam ze er weer bovenop?

Na een tijd gedacht te hebben dat haar leven voorbij was, raakte Lichelle weer helemaal gemotiveerd door het Instagram-account van Bethany Hamilton. Een professioneel surfster, pas getrouwd en recentelijk bevallen van haar eerste kindje. En dit alles met één arm! Dit was het realisatiemoment voor Lichelle dat je wereld zeker niet instort na het verliezen van je arm en ze besloot dat ook zij een voorbeeld wilde worden voor mensen die een amputatie hebben ondergaan. Haar motto werd: fuck die arm, ik leef nog! Via haar eigen Instagram-account is te zien dat Lichelle weer vol van het leven geniet. En dit terwijl het ongeluk nog niet eens een jaar geleden is. Toen ze terugkeerde van haar reis heeft ze meteen haar studie weer opgepakt waar ze nu haar scriptie voor aan het schrijven is. En ook het vak wat ze in India volgde heeft ze gehaald! Inmiddels kun je ook weer yogalessen bij haar volgen, want het lesgeven heeft ze weer opgepakt. Zo bewijst Lichelle dat je niet in beperkingen moet denken maar in mogelijkheden. Ik vind haar een kanjer en was erg onder de indruk. Benieuwd naar haar verhaal? Je kunt het hieronder bekijken: Bron header: Instagram Lichelle Fisser Bron video: RTL Summer Nights
Reactie plaatsen