12 oktober 2016 
1 min. leestijd

Inner Peace Conference: 'Er bestaat niet één manier'

Inner Peace Conference: 'Er bestaat niet één manier'
Op 1 en 2 oktober was ik bij het Inner Peace Conference in Amsterdam en ik werd overladen met liefde en mooie inzichten. En ik wil er graag, om te motiveren en inspireren, drie met jullie delen!

1. Je bent je eigen healer: je lichaam kan alles!

Ok, niet schrikken. Niet alle boodschappen waren zo heftig als deze. Maar mijn eerste lezing zette me meteen in vuur en vlam. Letterlijk en figuurlijk. Bij binnenkomst gooide ik (auw!) een kop kokend water over mijn been. Niet nadoen dames, maar wel weer mooi om te zien dat alles gebeurt met een reden. Ik moet namelijk ervaren voordat ik iets aan durf te nemen. Bij een lezing van de master in healing Jose Antonio Manchado zat ik dan ook op de eerste rij om te ervaren hoe je energetisch heelt en kon ik meteen uitproberen of ik met mijn mentale krachten de pijn kon wegnemen uit mijn ‘burning leg’. Met als gevolg dat ik nu met warme gevoelens en zonder stress een litteken draag die me aan deze ervaring herinnert, en hij als een bloemetje herstelt.

2. Ieder heeft zijn eigen waarheid

Be your own guru! Wat ik heel mooi vond aan het congres was de de mogelijkheid om een heel repertoire van workshops te kunnen volgen. Wat voor de ene spirituele spreker een absolute must was, was voor de ander energetische held een no-go. Het gaat allemaal om de zoektocht naar die bron van liefde in jezelf: hoe je daar komt maakt niet uit. Er zijn 1000 wegen naar Rome: zoek wat voor jou werkt! We zijn allemaal uniek en niet alles hoeft bij jou aan te slaan. En dat is oké: er is voor iedereen wat! De lezing van Kyra’s Kitchen maakte diepe indruk op mij omdat ze precies inhaakte op iets waar ik op dat moment mee worstelde, maar de lezing over Inner Power stond iets te ver van me af om daar aanknooppunten in te vinden. Misschien volgend jaar.

3. Spiritualiteit is alles omvattend: er is geen één manier

Mediteren, yoga en andere rituelen zijn middelen die je helpen met ‘‘liefde zijn’’. Nogmaals: het zijn tools die je daarbij helpen, geen short-cuts of wondermiddelen of the only way. Hartchakra’s van business mensen die dagelijks bijdragen aan de financiële zekerheid van hun personeel kunnen net zo hard bloeien als die van een super dedicated boeddhist in een klooster: het gaat om het uiten van liefde! Hoe je dat doet maakt niet uit. Hector Ramos kwam hier uitgebreid op terug tijdens zijn Twin Heart workshops en hij raakte me diep met de manier waarop hij naar het leven kijkt. Hier kom ik heel graag in mijn volgende blog op terug, want ik ben nog lang niet 'uitgefascineert' over zijn visie op het leven ☺. Ik ben heel dankbaar voor het mogen deelnemen aan deze inspirerende conferentie en heb ongelooflijk veel respect voor Delight Yoga, die alles tot in de puntjes heeft weten te verzorgen! Liefs, Marissa
Reactie plaatsen