02 februari 2018 
3 min. leestijd

Indoor Cycling Game: gamend fit worden

Indoor Cycling Game: gamend fit worden
We hebben allemaal wel eens gehoord van spinning of wielrennen. Misschien volg jij zelf spinning-lessen bij jouw sportschool. Deze fietssport is algemeen bekend in Nederland, maar is lang niet zo geliefd bij iedereen. In een grote groep met zwetende mensen, een te enthousiaste docent en een gore fiets. Voor de mensen die hier geen fan van zijn, heb ik de oplossing gevonden. Nou ja, Gymify heeft de oplossing voor jullie. Namelijk, een Indoor Cycling Game. Het is een sport waarbij je op een fiets gaat zitten voor een scherm en virtueel een rit aflegt. Deze game is overgewaaid vanuit Amerika en is onder topsporters al erg populair. Je hoeft de deur niet uit, en dat is ideaal als je in Nederland woont. Ons kikkerlandje heeft namelijk geen bergen en het regent bijna altijd. Met Indoor Cycling Game zie je precies hoe hard je gaat, wat je BMI is, wanneer je moet doorschakelen en welk level je zit. Sounds fun, right?

Gymify

Je bent een triatleet en je fietst fanatiek, maar je begint je te vervelen in Nederland. Wat moet je dan? Nou dan begin je een pop-up store in Amsterdam met een uniek Indoor Cycling Game. Willem en Tijn zijn begin dit jaar Gymify gestart en het loopt nu al goed. Ik was onder de indruk, toen ik dit tegenkwam bij OneFit. Tussen de bogen in Amsterdam vind je een kleine industriële sportschool. Er hangen ongeveer zeven schermen, en je kunt een fiets lenen of je eigen fiets meenemen.

Indoor Cycling Game

Als ik deze les in één woord moet omschrijven: wauw. Ik volgde de les met een andere vrouw, en zij was vaker wezen wielrennen. Ik heb buiten een hometrainer en mijn eigen stationsfiets nog nooit op een andere manier gefietst. Nu kreeg ik een fiets met schakels voor mijn neus geschoven. Ik wist niet eens dat er een schakelfiets bestond. Mijn complimenten naar Tijn: een sympathieke man vol met passie. Ik kwam als nieuweling kijken, maar hij heeft mij goed geholpen. Tijn legde alles goed uit en hij heeft let-ter-lijk de hele les er bij gezeten. Hij wist duidelijk waar hij over praatte en ik kreeg dus ook goede begeleiding. Ben je op zoek naar een persoonlijke les, dan is dit zeker een aanrader. Op OneFit staat dat de les één uur duurt, dit mag jij zelf invullen. Ik was een beginner en daarom was het best zwaar. Tijn gaf dus ook de tip om ongeveer een half uur tot drie kwartier te fietsen. Geloof me, dat is op dat moment echt heel lang. Als je van gamen houdt, is deze sport echt iets voor jou. Je krijgt je eigen poppetje, en je voelt het zelfs aan je fiets als je bijvoorbeeld over kiezelstenen fietst. Bij de eerste les ga je een vrije ronde fietsen. Als je vast lid wordt dan krijg je ook workouts om jouw doel te behalen. Bijvoorbeeld voor een betere conditie of voor meer kracht in je benen.

Gaming for life

Of je nou een fietser bent of niet, dit moet je een keer geprobeerd hebben. Het is een ervaring die je niet wilt missen. Op verschillende aspecten was deze ervaring met OneFit te gek. De persoonlijke begeleiding was zoals ik nog nooit had gezien. Dat ik gewoon aan het gamen was, maar tegelijkertijd me ook kapot zweette en buiten adem was, was geweldig. De passie vloog om je oren. Ik ben geen gamer, maar deze game was the shit. Waarom zou je naar buiten gaan als het ook binnen kan? Ik wil nog één tip meegeven. Mocht je een fietsbroekje hebben, trek deze dan zeker aan. Kijk anders in je zus of je moeder haar kast, want je krijgt anders wel pijnlijke billen. 😉 Via OneFit kun je deze les volgen. Wij vinden OneFit echt een toffe uitvinding omdat je nergens voor lange tijd aan vastzit, overal kunt sporten en heel veel keuze hebt. Wil jij ook sporten met OneFit? Gebruik dan de discount code FITGIRLS en krijg €25,- korting op je inschrijving en een toffe OneFit tas! Emma zit in het laatste jaar van haar opleiding Communicatie. Ze is een sportieve meid die nooit stil kan zitten. Vier jaar geleden vond ze haar passie in fitness, en het heeft haar niet meer losgelaten. Emma heeft een gigantische liefde voor wijn en sushi en dan het liefst met heel veel lieve mensen om haar heen!
Reactie plaatsen