05 mei 2017 
1 min. leestijd

Gratis bevrijdingsfestivals!

Gratis bevrijdingsfestivals!
Vandaag is het Bevrijdingsdag! We staan stil bij het feit dat we in een vrij land mogen leven en vieren dit natuurlijk groots! Door het hele land worden bevrijdingsfestivals georganiseerd waar je gratis heen kunt. Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de bezetting en sindsdien vieren we ieder jaar Bevrijdingsdag. In deze tijd is het toch wel heel bijzonder om in zo'n vrij land als Nederland te kunnen leven. Tijdens de festivals staan we om 5 voor 5 stil bij onze vrijheid. In Nederland hebben we een aantal BN'ers die Ambassadeur van de Vrijheid zijn geworden. Dit jaar zijn dat De Jeugd Van Tegenwoordig en De Staat. Vandaag kun je allemaal toffe festivals bezoeken en leuke artiesten zien optreden. De festivals zijn voor iedereen toegankelijk en ook nog eens hartstikke gratis. Enjoy!

Amsterdam

Het bevrijdingsfestival in Amsterdam wordt ook wel Het Vrije Westen genoemd en vindt plaats in het Cultuurpark Westergasfabriek. Met 7 podia en heel veel toffe artiesten, zoals De Jeugd Van Tegenwoordig en Gallowstreet, vier je de vrijheid. Op het Plein van de Vrijheid kun je onder andere speeddaten met veteranen en kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes van de Rijdende Keukens. Yum! Het festival duurt van 11:00 tot 23:00 uur. Meer informatie over dit festival vind je op www.hetvrijewesten.eu!

Den Haag

Vandaag staat het Malieveld weer vol met vette artiesten en allemaal activiteiten voor jong en oud! Je kunt onder andere meedoen aan graffiti workshops, breakdance battles en DJ demo's. Van 10:00 tot 23:00 uur wordt het Malieveld op z'n kop gezet met optredens van Mr. Polska, Diggy Dex en nog veel meer! Wil jij dit festival niet missen? Ga dan voor meer informatie naar www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl.

Utrecht

Het Utrechtse bevrijdingsfestival vindt plaats in Park Transwijk. Door heel het park zijn optredens te zien. Naast alle optredens zijn er ook veel activiteiten georganiseerd. Voor kinderen is er zelfs een speciaal festival bij de kinderboerderij. Op de kinderboerderij worden ijsjes en pannenkoeken gegeten, workshops gegeven en een heleboel geknutseld. Geniet van optredens van Kenny B, My Baby en many more! Het festival duurt van 12:00 tot 23:00 uur. Meer informatie vind je op www.bevrijdingsfestivalutrecht.nl. Ben jij benieuwd in welke steden nog meer festivals georganiseerd worden? Check dan snel wat er bij jou in de buurt te doen is via www.bevrijdingsfestivals.nl/festivals. Foto: Facebookpagina Bevrijdingsfestival Den Haag
Reactie plaatsen