27 juni 2016 
2 min. leestijd

Imperfectie is perfectie!

Imperfectie is perfectie!
Elke vrouw voelt zich wel eens onzeker over haar uiterlijk. Wat we ons vaak niet realiseren is dat ons zelfbeeld grotendeels bepaald wordt door externe factoren zoals social media kanalen. Marissa deelt haar perspectief op schoonheid en perfectie en vertelt hoe jij jezelf kunt omarmen zoals je bent!

Miss Nederland

Vorig jaar rond deze tijd zagen mijn kopzorgen er behoorlijk anders uit dan die van vandaag. Afspraakje bij huidspecialist in Apeldoorn, make-up workshopje in Hilversum, catwalk lesje in Drenthe en tourtje door heel Nederland voor andere schoonheidsactiviteiten. Ja ja! Ik streed voor de titel van Miss Nederland. Maar als ik nu terug kijk, voelde ik me eigenlijk helemaal niet mooi. Onzekerder dan ooit probeerde ik te genieten van de unieke ervaring, maar mezelf mooi voelen? Nee... Raar, ik behoorde immers tot de twaalf mooiste meisjes van Nederland. Dat is toch een eer? Uhmm, nee. Want schoonheid heeft weinig te maken met je uiterlijk. Cliché misschien, maar het zit vooral tussen je oren, en dan doel ik op je eigen gedachten. fitgirls nl blog.doc foto.jpg 2

Ideaalbeelden

De moderne samenleving laat weinig ruimte over voor uniekheid. Vanuit mijn antropologische achtergrond vind ik het heerlijk te observeren en te aanschouwen wat er om me heen gebeurt. Maar ook ik vergeet soms vragentekens te zetten bij dat waar je zo in mee genomen wordt. Alle mediakanalen, maar ook beelden in de sportschool en winkels zijn continu bezig met kaders te stellen waarin we zouden moeten passen. Maar wat als je dat niet doet? Pas je dan maar aan of gebruik een filter; anders ben je vreemd. En vreemd is niet cool. Hoe kan jij ooit shinen als je weet dat je schoonheid afhangt van dat wat Instagram zegt? Hoe kan je je ooit mooi voelen als je keihard moet werken om mooi te zijn? Hoe kan je je ooit mooi voelen als je die godin in jezelf elke keer onderdrukt en verstopt om te voldoen aan de eisen van.. ? Van wie?

Je bent perfect zoals je bent!

Juist. Tijd om te ontwaken en externe input te laten voor wat het is. Tijd om even naar binnen te keren en die innerlijke godin naar buiten te sturen. Wat geloof me, ook jij bent een goddess.

‘’The Goddess has many names and faces, but the most important one is your own.’’

Ja! Een hartstikke lekkere goddess die al perfect is zoals ze is. Een godin die alleen nog de goedkeuring nodig heeft van jezelf om naar buiten te treden. Een godin die er altijd is, ongeacht wat er gezegd wordt. Een godin die wil stralen en alleen tot haar recht komt in haar meest unieke vorm. Waar weinig voor nodig is, alleen een stukje herkenning en moed. Herkenning voor het feit dat je alles in je hebt om goddelijk te zijn, en moed om zonder enige schaamte jezelf te omarmen zoals je bent. Alle remmen mogen los; weet dat je heerlijk bent en own your femininty. Ongeacht je uiterlijk. It’s all about the feeling.

Own your sexiness, because you are damn hot!

Omarm die vrouwelijkheid! Vind jij het fijn om te make-uppen? Ga lekker los. Sexy in hakken? Do it! Jurkjes voor tutjes? Echt niet, show your curves! Ik voel me fijn als ik goed voor mezelf zorg, en dat idee krijg ik als ik sport. Mijn goddess houdt dus van sportkleding en sportschoenen. Maar soms ook van optutten en schoenen die mijn tenen verbrijzelen. Verzorg je zelf zoals je dat fijn vindt, en weet dat je het waard bent om dat te doen. Niet voor anderen, maar voor jezelf! Laat verwachtingen voor wat ze zijn, opvattingen over hoe je er uit zou moeten zien los en laat jezelf versteld staan van die vrouwelijke kracht verborgen in jezelf!
Reactie plaatsen