07 maart 2017 
3 min. leestijd

I’m a survivor: de vetste obstacle runs van 2017!

I’m a survivor: de vetste obstacle runs van 2017!
Ben jij een echte bikkel, houd jij van een challenge én van hardlopen? Dan is een obstacle run echt iets voor jou! Heb je nog nooit meegedaan aan een obstacle run? Dan is het nu tijd om uit je comfort zone te stappen. Obstacle runs zijn ruig, speels en uitdagend. Leer jezelf van een andere kant kennen en ontdek waar jouw lichaam toe in staat is. Hier vind je de gaafste obstacle runs van Nederland die dit jaar gepland staan!

1. Strong Viking Mud Edition Nijmegen

Modder, heel erg veel modder. Dat is waar deze editie van de Strong Viking Mud Edition Nijmegen dit jaar voor staat. Ook deze editie bestaat weer uit spectaculaire en originele hindernissen die je tot het eind blijven uitdagen. Wist je al dat de Strong Viking Mud Edition de beste obstacle & mud run van alle mud runs is in Nederland? Zeker het proberen waard dus! Je kan kiezen uit een 7, 13 of 19 kilometer modderig parcours. De run vindt plaats op 25 en 26 maart in Nijmegen én je krijgt zelfs een eigen Strong Viking wedstrijdshirt bij deelname. Hoe tof is dat?

2. Mud Masters Haarlemmermeer

Ook dit jaar is Mud Masters weer terug met een thrilling obstacle-evenement! Let wel op: dit jaar is de run niet in maart, maar in april. Nog meer kans op zon en voor de waterratten onder ons is er goed nieuws: er zijn een heleboel waterhindernissen. Cross van de Splash Jump af en ontdek de Flyer-hindernis! Word een echte marinier op de mariniersstormbaan en voel je een echte strijder. Genoeg challenges en variaties voor de echte kanjers onder ons. Het evenement is op 22 en 23 april bij het Haarlemmermeer. De afstanden waaraan je mee kunt doen zijn 6, 12, 18 of zelfs 42 kilometer!

3. Next level: Mud Masters Night shift

Voor de echte nachtbraker heeft Mud Masters dit jaar een spectaculaire editie: Mud Masters Night Shift! Een obstacle run waar je diep in de nacht de meest uitdagende hindernissen gaat tegenkomen. Het enige zicht in het donker is jouw hoofdlamp. De locatie is een verlaten Air Force-basis om het nog spannender te maken. Je struint door de bossen en kruipt door de modder. Om middernacht start de challenge en wanneer het einde om 9:00 uur in zicht is, word je omvergeblazen door een spectaculaire zonsopkomst. Het evenement is van de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei en is toegankelijk vanaf 18 jaar. Je kunt meedoen aan de 9 hours (zo veel mogelijk rondes maken in 9 uur) of de 12 of 18 kilometer.

4. Break-out Run Noord-Brabant

Ben jij een echte boef en ben je op zoek naar een uitdagende mud run in het zuiden van het land? Dan is de Break-Out Run in Noord-Brabant de ultieme run voor echte fanatiekelingen. Bij deze obstacle run moet je slim genoeg zijn en in staat zijn om uit de handen van de ‘politie’ te blijven. Kies ervoor om overdag of 's nachts te ontsnappen met de Day of de Night run! Wil je de run nog iets uitdagender maken? Keten jezelf dan vast aan je celgenoot en leg het parcours samen af. De Break-Out run is op 27 en 28 mei en je kan kiezen of je een parcours van 8 of 14 kilometer aflegt. Ook voor de kleine boeven is er op zondag een parcours van 2 of 4 kilometer. De locatie voor de Break-Out run is in het recreatiegebied De Maashorst in Schaijk.

5. Bootcamp Obstacle Run

Voor de echte bootcampers onder ons is de Bootcamp Obstacle run op 10 september in Langedijk een aanrader. Door een off-road parcours te gebruiken maken zij het net wat uitdagender. De run is in het recreatiegebied Geestmerambacht dat beschikt over fantastische wateren, heuvels en bossen. Echt een omgeving die je uit je dagelijkse sleur haalt. Zoek je eigen grenzen op en verbaas jezelf met nieuwe overwinningen! De afstanden zijn 6, 12 en 18 kilometer. Loop je de 6 of de 12 kilometer? Dan kun je uitgaan van een bijzondere route. Breng jouw bootcamp skills met deze bootcamp obstacle run tot een next level!

6. Beach Obstacle Run Texel

Kan jij nooit genoeg krijgen van het strand en de zee? De Beach Obstacle run is een kneiterzware obstacle run op een van de mooiste schiereilanden van Nederland: Texel! Bij dit parcours waan je je een weg door wind, water, zee, duinen, bos en strand. De run bestaat uit 30 hindernissen en heeft drie afstanden: een run voor de kids van 2,8 kilometer en runs voor volwassenen van 6 en 12 kilometer. Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 oktober 2017. Denk jij dat je een echte survivor bent? Daag jezelf dan eens extra uit en doe mee met een van de bovenstaande obstacle runs. Plezier en (in)spanning gegarandeerd!
Brenda Pelgrim
Door

Brenda Pelgrim

op 09 Mar 2017

Hey goedemiddag, Wat een leuk artikel. Ik ga zelf dit jaar 3x de Strong Viking 19 km lopen, klimmen en klauteren. Het zal zwaar worden maar met mijn Mud Buddies team moet het goed komen. Ook loop ik in april de Army Urban Run. Dit is een 10 km parcours bestaande uit een groot aantal militaire hindernissen. Deze run vindt plaats op de legerbasis in Oirschot. Daarnaast loop ok nog de "reguliere" runs en de HM in Euro Disney in september. Veel plezier en sportieve groet, Brenda

Reactie plaatsen