07 september 2015 
1 min. leestijd

'Ik legde continue de lat te hoog voor mezelf'

'Ik legde continue de lat te hoog voor mezelf'
Afgelopen tien jaar zijn er meerdere perioden geweest waarin ik niet goed in mijn vel zat, zowel fysiek als emotioneel. Ik gaf negatieve gedachten teveel vrijheid om te bepalen hoe ik me voelde en ik bleef vaak hangen in dingen die ik niet kon veranderen, wat mij veel energie kostte. Eten verzachtte mijn frustraties, ik kwam kilo's aan, voelde me te zwaar waardoor ik me rot voelde en zo was de cirkel weer rond. Ik heb al jaren geen spijkerbroek meer gedragen omdat ik me schaamde voor mijn bovenbenen. Het feit dat ik een perfectionist ben, heeft niet erg geholpen. Ik legde continue de lat voor mezelf te hoog waardoor ik na het eten van een koekje al het idee had dat mijn dag was 'verpest'. Het heeft me tien jaar gekost maar inmiddels heb ik geleerd dat het streven naar perfectie hetzelfde is als het streven naar falen. Ik heb geleerd dat ik op veel gebeurtenissen geen invloed heb en (mede door de scheiding van mijn ouders) weet ik nu dat ik heel veel dingen niet kan veranderen en het zonde is om erin te blijven hangen. Wat ik ook weet is dat ik wél invloed heb in hoe ik met deze gebeurtenissen omga. Ik kan zelf de keuze maken of ik erin blijf hangen of dat ik actie onderneem om ervoor te zorgen dat ik me beter voel. Ik heb ervoor gekozen om mijn zwakten om te zetten naar kansen en mijn plannen werkelijkheid te laten worden: ik ga mijn eigen bedrijfje starten en ik mag voor Fitgirls.nl schrijven over deze fitjourney en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het is een reis en elke dag dat ik dichter bij de bestemming kom (een fit lijf en de sterkste versie van mezelf) leer ik steeds beter om de dingen die ik niet kan veranderen, los te laten en te kiezen voor datgene wat het beste is voor mij. Laten we met z'n allen het beste in onszelf naar boven halen, luisteren naar onze intuïtie en vertrouwen op onze innerlijke kracht. Let's get real! Bekijk het campagnefilmpje en lees hier alles over de campagne. Durf jij met de billen bloot? 11960108_10207655941221745_2469122848307980113_n
Reactie plaatsen