13 april 2017 
1 min. leestijd

"Ik ben perfect, want ik ben wie ik ben"

In mijn eerste interview met Dani en Lizzy stelden zij mij de vraag of het iets over je eigen onzekerheid zegt als we anderen veroordelen. Mijn antwoord? Ja. Hoe onzekerder we over onszelf voelen, hoe meer we veroordelen. Hoe zekerder we over onszelf zijn, hoe minder we veroordelen. Voor mijzelf kan ik zeggen dat ik een aantal jaren terug een stuk onzekerder was. Ik irriteerde mij in die tijd veel meer aan anderen, was veel sneller boos en had veel vaker het gevoel dat mij onrecht werd aangedaan. Ik vergeleek mijzelf veel met anderen, en mijn gevoel van tekortkoming projecteerde ik op hen waar ik mij mee vergeleek. Nu hoor ik het vooral van cliënten van mij. Meiden die wat voller zijn, die op voorhand al iemand niet mogen omdat ze slank zijn. Meiden die slank zijn, die andere 'slanke' meiden niet mogen omdat ze te populair doen. En ga zo maar door.

Mijn proces

Het belangrijkste thema voor mijn ultieme geluk is vrijheid (geestelijke, financiële en creatieve vrijheid). Geestelijke vrijheid kun je lezen als 'zonder oordeel leven over wat ik van anderen denk', en 'zonder oordeel leven over wat ik denk dat anderen van mij denken'. Voor mij staat dit gelijk aan ultiem geluk. De gedachten: 'Ik ben wat ik ben en ik laat anderen zijn wat zij zijn', is voor mij een super helpende gedachte om de mening van anderen los te laten en anderen niet meer te veroordelen. Daarnaast was zelfacceptatie een belangrijke stap. Dit is iets dat bij mij niet over een nacht ijs is gegaan. Maar ik kan nu volmondig zeggen: "Ik ben perfect, want ik ben wie ik ben"!

Hoe kom je daar?

Wil jij jezelf accepteren zoals je bent en loskomen van de mening van andere mensen? Dan is de eerste stap het creëren van je bestemming. Ga rustig zitten, pak pen en papier en schrijf op hoe jouw leven eruit zal zien als alles helemaal perfect is. Hoe ziet jouw leven eruit als jij je super zelfverzekerd voelt, als jij ultiem gelukkig bent en als jij ultieme vrijheid ervaart? Laat je fantasie de vrije loop en schrijf alles op. De eerste belangrijke stap heb je nu gezet. Je weet nu waar je heen wilt en dus kan je reis gaan beginnen. Onderzoek vervolgens waar je nu staat ten opzichte van je droomvisie en neem de stappen die nodig zijn om daar te komen. Wil je daar hulp bij? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor via de Experts pagina voor meer info over mijn workshops, of houd het Fitgirls videokanaal in de gaten voor meer inspirerende video's. Heb je een specifieke vraag voor ons, laat het dan weten via info@fitgirls.nl zodat we hiermee aan de slag kunnen. Liefs, Sophie
"De reis kan pas beginnen als je weet waar je naar toe wilt!"
Reactie plaatsen