IJskoffie: een lekker en verfrissend recept voor de warme dagen

Warme drankjes, misschien niet direct waar je nu aan zit te denken met dit warme weer. Maar heb jij toch die shot cafeïne in de ochtend nodig? Dan is ijskoffie de ultieme oplossing voor jou! Geen zin om lang in de keuken te staan en veel spullen in huis te halen? Stop met zoeken, want wij hebben een super easy recept voor je! Omdat het lekker weer is, gaan ook de restaurantjes weer aan de slag met het maken van een verfrissende ijskoffie. En terecht, want ze zijn hééééérlijk! Daarnaast zijn ze ook helemaal niet moeilijk om te maken: melk, koffie en ijsklontjes. Een kind kan de was doen, al zeg ik het zelf. Wil jij je vriendin of boyfriend verrassen met dit verfrissende drankje? Met dit recept gaat dat zeker lukken!

What you need (2 glazen)

  • 300 milliliter melk (eventueel te vervangen door amandel- of sojamelk)
  • 4 ijsklontjes
  • 3 espresso’s
  • Scheutje karamel- of chocoladesiroop (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 2 glazen
  • Blender
  • IJsklontjeshouder

Make & Shake

  1. Maak de drie espresso’s.
  2. Giet de koffie in de ijsklontjeshouder (beetje gelijk verdelen) en plaats ze minimaal een uur in de vriezer.
  3. Haal de koffie uit de vriezer als het goed bevroren is. Spoel de vormpjes eventjes met warm water af, hierdoor laten ze namelijk makkelijker los.
  4. Doe de koffieklontjes samen met de melk in de blender en blend dit tot het een glad geheel is.
  5. Doe twee ijsklontjes in elk glas en verdeel daarna het koffiemengsel over de twee glazen. Voeg voor de smaak nog een beetje karamel- of chocoladesiroop toe om het af te maken.
  6. Enjoy!