27 september 2017 
1 min. leestijd

Ideaal na een lange dag: aardappelen met broccoli uit de oven

Ideaal na een lange dag: aardappelen met broccoli uit de oven
Na een lange dag hebben we niet altijd zin om nog uren in de keuken te staan voor een culinaire healthy meal. Gelukkig hebben wij daar een oplossing voor! Voedzaam & Snel heeft namelijk een recept klaarstaan waarbij je voornamelijk tijdens het koken lekker op de bank kan chillen. In totaal ben je er 45 minuten aan kwijt, waarvan de maaltijd 40 minuten in de oven zit te bakken. Ideaal dus als je zo snel mogelijk met de voetjes omhoog wilt zitten. Broccoli staat ook wel bekend als een van de supergroenten die je in veel recepten kunt gebruiken. Als je meer zin hebt in een koud gerecht kunnen wij ook zeker onze broccolisalade met cashewnoten en spek aanraden. Broccoli bevat de meeste eiwitten vergeleken met andere groentes en zit ook nog vol met vitamine C, vitamine K, ijzer, kalium en vezels. Dit recept zit dan ook vol met goede voedingsstoffen. Het is natuurlijk niet voor niks dat alle bodybuilders broccoli als groente eten bij de classic rijst met kip.

What you need (2 porties)

 • Aardappelen – 500 gram
 • Broccoli – 500 gram
 • Kerstomaatjes – 150 gram
 • Rozemarijn – 2 takjes
 • Olijfolie – 4 theelepels
 • Zout en peper – naar smaak

Make & Bake

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Maak de aardappelen goed schoon onder de kraan.
 3. Snijd dunne gleufjes in de aardappelen en snijd deze gleufjes tot net iets over de helft. Tip: Als dat niet soepel gaat kun je de aardappel in een opscheplepel leggen, dan weet je zeker dat je er niet helemaal doorheen snijdt.
 4. Haal de blaadjes van de rozemarijn af en snijd deze in kleine stukjes.
 5. Doe de rozemarijn en twee eetlepels olijfolie in een bakje en mix het met elkaar.
 6. Verspreid de mix over de aardappelen en voeg wat peper en zout toe.
 7. Plaats de plaat met aardappelen in de oven voor 20 minuten.
 8. Breek de broccoli in roosjes en doe ze in een bak. Voeg daarna twee eetlepels olijfolie toe aan de broccoli. Breng op smaak met peper en zout.
 9. Na 20 minuten leg je de broccoli en kerstomaatjes bij de aardappelen en plaats je de schaal terug in de oven voor 20 minuten.
Zet Netflix maar alvast aan en genieten maar!
Reactie plaatsen