Yay, het is vandaag Internationale Hummus Dag! Dit kunnen we natuurlijk niet beter vieren dan met een heerlijk hummus recept. Dit is niet de hummus die we gewend zijn, maar gemaakt met avocado en bonen. Vier deze dag met dit hummus recept van Voedzaam & Snel, om je vingers bij af te likken. Yum! Met hummus kan je eigenlijk alle kanten op. Het is heerlijk als beleg op crackers of brood of als dip bij wortels, komkommer en andere groenten. Maar het is ook heel lekker om een dikke lepel hummus in je salade te doen of om het te serveren op toastjes. Multi-inzetbaar dus en énorm gezond! Naast de gezonde edamame bonen, boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen, vezels en onverzadigd vet, voegt de avocado de nodige voedingsstoffen toe. Een hele goede combinatie dus, die je moet proberen!
What you need (4 porties)
- Edamame bonen – 260 gram (2 blikjes)
- Avocado – 1
- Knoflook – 1 teen
- Verse peterselie – Handje
- Citroen – Halve
- Olijfolie – 3 eetlepels
- Zout – 1 theelepel
- Peper – ½ theelepel
Make & Shake
- Doe de bonen in een vergiet.
- Spoel de bonen af en laat ze even uitlekken.
- Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil.
- Pel vervolgens de knoflook.
- Doe alle ingrediënten in een kom en pers de citroen hierboven uit.
- Mix alle ingrediënten tot een gladde pasta.
- Je kan de hummus ongeveer vier tot vijf dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Enjoy!