How to Video: 4 bijzondere en makkelijke manieren om je avocado te snijden

How to Video: 4 bijzondere en makkelijke manieren om je avocado te snijden
We zijn allemaal enorme avocado-fans. Maar uiteindelijk heb je het zo vaak gegeten dat het niet echt bijzonder meer is. Daar hebben wij een oplossing voor; in dit artikel leer je 4 bijzondere manieren om je avocado te snijden, zodat het net wat leuker wordt!

Pixelated avocado

De eerste manier die we je gaan leren, heet een ‘pixelated’ avocado. Het houdt in dat je de avocado op zo’n manier snijdt, dat het lijkt alsof de avocado is gemaakt van pixels. En eigenlijk is het heel eenvoudig om te maken!
 • Stap 1: Allereerst snijd je de avocado zoals normaal doormidden. Vervolgens verwijder je de pit. De schil laat je zitten.
 • Stap 2: Nu snijd je met je mes van boven naar beneden meerdere stroken. Vervolgens snijd je ook dwars stroken.
 • Stap 3: Het snijwerk heb je nu gehad. Als het goed is, heb je nu allemaal blokjes. Je moet de avocado nu met je handen bewegen zodat de blokjes asymmetrisch ten opzichte van elkaar staan.
 • Stap 4: Je hebt nu een ‘pixelated’ avocado! In de video hieronder kun je nog beter zien hoe het moet.
https://youtu.be/SJ3rxBosweg

Reliëf avocado

De tweede manier is vergelijkbaar met het snijden van een ‘pixelated’ avocado, alleen ziet het er uiteindelijk wel heel anders uit. Je snijdt het zo dat blokjes van de avocado naar buiten steken, waardoor je reliëf krijgt. Een leuke manier om je buddhabowl of avocado-toast nóg mooier te maken!
 • Stap 1: Je snijdt de avocado weer zoals normaal doormidden en je verwijdert de pit. De schil laat je wederom zitten.
 • Stap 2: Weer snijd je met je mes meerdere dunnen stroken van boven naar beneden. Daarna snijd je dwars dezelfde stroken.
 • Stap 3: Bij de ‘pixelated’ avocado moest je bij deze stap de avocado vervormen. Om een reliëf avocado te maken duw je voorzichtig aan de buitenkant van de avocado. Op deze manier komt de inhoud van de avocado naar buiten.
 • Stap 4: Je hebt nu een heerlijke reliëf avocado gemaakt! Hieronder kun je duidelijk zien hoe wij het doen.
https://youtu.be/TEPw6AQANu4

Avocado-sterren

Vervolgens hebben we nog iets bijzonders wat je met avocado kunt doen! We gaan je namelijk leren hoe je avocado-sterren kunt maken. Om het nog wat specialer te maken, worden het gelaagde sterren. Waarbij je verschillende laagjes avocado terug kunt zien. Hoe je het doet, lees je hieronder!
 • Stap 1: Je snijdt de avocado zoals normaal doormidden en je verwijdert de pit. Om avocado sterren te snijden, moet je echter ook de schil verwijderen. Dit doe je door stuk voor stuk een beetje af te scheuren. Zorg dat je een avocado hebt die goed rijp is, dan is dit heel eenvoudig.
 • Stap 2: Vervolgens leg je de avocado zo neer dat de pit-kant naar beneden ligt. Je gaat nu in de breedte dunne plakjes snijden. Zorg wel dat de avocado dezelfde vorm blijft houden.
 • Stap 3: Duw de schijfjes van de avocado voorzichtig met je vinger, zodat ze plat liggen.
 • Stap 4: Pak nu een avocado-vormpje en druk deze op de avocado.
 • Stap 5: Als je de avocado uit het vormpje drukt, heb je je eerste avocado-ster gemaakt! Je kunt ook nog andere vormpjes gebruiken, voor meer variatie. Bekijk de video hieronder om de bovenstaande stappen duidelijk te zien.
https://youtu.be/QnKGo5euG3I

Avocado-Rose

Wat je ook vaak terug ziet op Instagram, zijn Avocado-Roses! Je snijdt hele dunne plekjes van je avocado die je zo vormt dat ze net op een roos lijken! In de onderstaande stappen vertellen we je hoe je het kunt maken.
 • Stap 1: Je snijdt de avocado zoals normaal doormidden en je verwijdert de pit. Om avocado-roses te snijden, moet je ook de schil verwijderen. Dit doe je door stuk voor stuk een beetje af te scheuren.
 • Stap 2: Je legt de avocado weer zo dat de pit-kant naar beneden ligt. Je snijdt weer in de breedte dunne plakjes.
 • Stap 3: Ga nu met twee handen de avocado vervormen, zodat de plakjes als een slurf langs elkaar liggen. Zorg wel dat ze overal goed aan elkaar vast blijven zitten.
 • Stap 4: Nu ‘rol’ je de uiteindes van de slurf naar binnen toe, zodat je een roos vorm krijgt!
 • Stap 5: In de onderstaande video kun je zien je duidelijk zien hoe wij dit hebben gedaan.
https://youtu.be/m2WnZK7PZR0 Met behulp van deze vier manieren word jij een betere foodie en wordt het nóg leuker om gezond te leven! Heel veel succes en we zien graag jullie creaties langskomen op Instagram.

Over de schrijver Joey Fennema

Joey heeft het tot zijn missie gemaakt om gezond leven leuker te maken! Met behulp van zijn lifestyle merk Fenitas deelt hij hippe recepten, foto's van healthy food en verkoopt hij trendy producten die gezond eten leuk maken. Daarnaast heeft hij veel kennis van gezondheid door zijn opleiding Sport, Gezondheid & Management.
Reactie plaatsen