26 november 2015 
3 min. leestijd

Hotspot: Wij zeggen yeeey tegen Yay! Health Store & more.

Hotspot: Wij zeggen yeeey tegen Yay! Health Store & more.
Zowel fit-women als urbanisten lijken allemaal op zoek naar de manier om een gezonde, bewuste levensstijl te combineren met een drukke agenda waarin alle lijntjes beschreven zijn met notities over werk, school, kinderen, vriendinnen, boodschappenlijstjes en andere huishoudelijke activiteiten. Dit valt zeker niet mee. Om dit doel voor iedereen zo goed en gezond mogelijk te bewerkstelligen zijn Kelly Zaal en Nanda van Aalst samen YAY! gestart. Als echte ervaringsdeskundigen runnen ze nu een prachtig pareltje in de Pijp waarin ze alle aspecten van een bewuste levensstijl samenvoegen. Als je hier bent geweest, stel je misschien jouw mening bij over hoe moeilijk the green life nou werkelijk is.
Dat duurzaamheid belangrijk is voor jezelf, de mens en de maatschappij staat als een paal boven water. Menig onderzoek heeft al uitgewezen dat het onwijs belangrijk is. Kelly Zaal (Eigenaresse en oprichter) en Nanda van Aalst (mede oprichter) hebben een goede manier gevonden om in ieder geval hun steentje aan duurzaamheid bij te dragen. Samen zijn zij duurzaam voor het milieu, maar ook voor het lijf. Alles draait om balans als je iets lang wilt volhouden en dus om duurzaamheid. Het begon allemaal toen Kelly op reis was in Indonesië en ze enorm geïnspireerd raakte door de plaatselijk ‘raw foods’. Op dat moment drong tot haar door dat zij iets vergelijkbaars in Amsterdam wilde starten. YAY brengt als eerste in Amsterdam alle elementen van de moderne, gezonde levensstijl samen voor zowel de parttime gezondheidsgoeroe als de toegewijde fitgirls in een health store met een raw food café.

YAY Store & Café

YAY! heeft de naam van ‘healthy hangout’. Deze naam is zeker niet onterecht. Bij Yay Store & Cafe is weliswaar alles óf healthy óf duurzaam óf allebei. Bonbons van Dhana chocolade, make-up van Balkan naturals, Yogakleren van Moonchild, de hamamdoeken van Happy Towels en zelfs het interieur en accessoires van recyclebaar materiaal; alles past binnen het verantwoordelijke plaatje en is te vinden binnen de vier muren van het prachtige plekje in de urban chaos van de Pijp. Bij YAY! serveren ze een hele hoop heerlijke dingen. Van rauwe, veganistische, glutenvrije en natuurlijke ontbijtjes tot de groenste lunches. Van gezonde traktaties en snacks tot verse sapjes. Ook voor de dagelijkse dosis cafeïne kun je hier terecht – ze serveren ook koffie! Deze is natuurlijk (in de brede zin van het woord!) niet rauw. Bij deze wil ik ook meteen uit de wereld helpen dat ‘raw’ betekent dat alles rauw is en dat je op een stronk bloemkool zit te kauwen of dat je een rauwe aardappel voorgeschoteld krijgt. Niks is minder waar! YAY gaat juist creatief om met gerechten die bij het publiek alom bekend zijn. Vervolgens maken ze daaruit kleurrijke gerechten voor elk moment van de dag. Wat juist zo bijzonder is aan YAY is dat ze voornamelijke pure producten gebruikt. De producten die gebruikt worden voor de maaltjes hebben de vrouwen van kiem tot menukaart in hun eigen hand. Het is zelfs mogelijk om, bijvoorbeeld, je eigen thee te plukken. Verser dan vers! Zeker het proberen waard. hotspot yay fitgirls

Over Kelly

Al in een vroeg stadium is Kelly gefascineerd door sport en gezond eten. Ergens in haar kriebelde ook van jongs af aan al het gevoel om een eigen bedrijfje te starten. Tijdens haar reis komt ze erachter dat het moment daar is; het is nu of nooit. De grootste plannen worden werkelijkheid wanneer ze Vitae Magazine start, een online gezondheidsblad. Daar bleef het niet bij; de droom om daadwerkelijk een zaakje te beginnen werd dit jaar werkelijkheid. Buiten al deze grootste plannen is Kelly ook nog een fanatiek hardloopster. Ze loopt dit jaar haar eerste marathon in New York.

Over Nanda

Nanda studeerde aan de Filmacademie. Zoals menig student onder ons, werd ook Nanda geconfronteerd met tentamenstress en veel druk. Met haar diploma op zak vertrok ze naar Thailand om zich meer te verdiepen in de filosofie van yoga en om eens echt tot rust te komen. Ze maakt yoga helemaal eigen en ze besluit dat ze hier verder in wil maar dan in reiki. Ook spiritualiteit is iets wat Nanda enorm bezig houdt. Ze besloot deze kennis te willen delen met anderen, maar dan zonder het zweverige wat dikwijls rondom deze concepten hangt. Met haar nuchtere karakter geeft ze een toegankelijke twist aan technieken om in verbinding te komen met jezelf, zowel lichamelijk als geestelijk.

Yeeey Yay!

YAY! is het eerste gezondheidsconcept in Nederland dat zowel de lichaam als de geest samenbrengt. Store & More betekent letterlijk dat buiten winkeltijden de store verandert in ‘more’. Er wordt van alles aangeboden wat binnen dit thema past. Yoga lessen vind je er in de ochtend en in de avond. Daarnaast organiseren ze ook evenementen waaronder work-outs, workshops en detoxes. Wat ons betreft; super tof!
Reactie plaatsen