22 november 2016 
2 min. leestijd

Hoofdstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €129!

Hoofdstand voor beginners + WIN een FeetUp t.w.v. €129!
Ik ben alles behalve lenig. Zo, dat is eruit. Vroeger heb ik aan turnen gedaan, en ja... Dat was niet bepaald een geweldige match. Daarnaast kijk ik tijdens mijn CrossFit-sessies altijd stiekem een beetje tegen de gymnastics onderdelen op. Ten eerste omdat ik simpelweg voor veel onderdelen nog niet genoeg kracht in mijn armen heb, en daarnaast omdat ik het soms haat een gehele sessie geschaalde oefeningen te moeten uitvoeren. Een kwestie van tijd, I know. Maar soms is het fijn om iets gewoon goed te kunnen 😇. Een van de onderdelen waar ik me het minst charmant bij voel is de handstand push-up. Die handstand tegen de muur kan ik, maar meer dan dat nog niet. Bummer.

FeetUp: voor iedereen mét of zonder ervaring

Voor hoofdstand trucjes moet je dan ook een echte yogi pro zijn. Of toch niet? Mijn hart maakte stiekem een sprongetje toen mijn oog op de FeetUp viel. Een simpele tool waardoor hoofdstanden maken easy peasy wordt. Je balanceert door te leunen op de FeetUp spijlen en dankzij een comfortabel kussen is het voor iedereen mogelijk om voor een paar minuten ondersteboven te staan. Voor iedereen dus, je hoeft geen ervaring te hebben. Gewoon de steunpilaren vastpakken en hup, die benen omhoog. Net zoals een echte yogi :). Als je meer ervaren bent kan de FeetUp je tevens verder helpen in je practice.

Wat doet de FeetUp voor je lichaam?

Wat fijn is, is dat je lichaamsgewicht evenwijdig over je schouders wordt verspreid, waardoor je geen onaangename druk ervaart en je wervelkolom (lichtelijk) wordt gestrekt. Zo wordt de focus gelegd op het versterken van je core stabiliteit. Een fijne core training dus. En tevens een van de belangrijkste trainingen aangezien je bestaat uit een spiergroep (29 spieren) die je helpen bij allerlei dagelijkse taken; het sjouwen van zware spullen, lopen, zitten en vrijwel elke beweging die je je kunt voorstellen. Lekker uitproberen en experimenteren dus zonder kans op gekke blessures of nare pijnklachten. Als je core stabiliteit eenmaal sterk genoeg is kun je vervolgens hoofdstanden maken zonder steun. Want dat is natuurlijk het uiteindelijke doel.

Hoe begin je met de FeetUp?

Bij de FeetUp wordt ook een poster geleverd met daarop allerlei verschillende oefeningen die je kunt uitproberen. Schouder openers, meditaties, been variaties... Woorden zeggen hierbij weinig. Mijn lieve collega Lizzy was daarom zo lief om een paar poses uit te proberen, welke je hieronder kunt zien. Daarnaast kun je hier een filmpje bekijken waarbij een oefen-sessie is opgenomen.

Win: FeetUp t.w.v. €129

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je de FeetUp zelf uitproberen? Dat kan! Wij mogen een FeetUp ter waarde van €129 weggeven. Zo maak jij kans:
  1. Like Fitgirls.nl & FeetUp op Facebook;
  2. Reageer op deze post en laat weten waarom jij kans op de FeetUp t.w.v. €129 wilt maken!
Succes! (Meedoen kan tot 4 december 2016.) 2maal
Kim
Door

Kim

op 22 Nov 2016

Ik ben heel erg benieuwd of ik hiermee wel mijn benen de lucht in krijg! Zelfs een handstand tegen de muur lukt niet, tot grote hilariteit van mijn 10-jarige dochter

Giulia
Door

Giulia

op 22 Nov 2016

Ohhh wat wil ik dit hulpje graag winnen! Aanstaande zaterdag leg ik mijn examen af voor instructrice Body Balance en natuurlijk wil ik mijn leerlingen het allerbeste voorbeeld kunnen geven!

Lindy
Door

Lindy

op 23 Nov 2016

Zo leuk! Ik heb altijd geturnd en ben vrij lening, maar sinds kort ook thuis begonnen met yoga, omdat ik snel stress heb. Dit zou een perfect hulpmiddel zijn!

Nadia
Door

Nadia

op 25 Nov 2016

Ik like jullie beiden op Facebook! Ik zou zeer graag winnen omdat ik graag wat gezonder wil leven én leniger worden! Een uniek product, dat ik absoluut zou gebruiken!X Nadia S

Stefanie
Door

Stefanie

op 26 Nov 2016

Ik ben super onhandig een soort van olifant in een porseleine kast. Ik kan dus wel wat hulp gebruiken bij de hoofdstand!

Michelle
Door

Michelle

op 27 Nov 2016

Sinds ik afgelopen februari begonnen ben met yoga, ben ik langzaamaan uit mijn depressie aan het klimmen. Yoga heeft mij zooooo veel gebracht, dat had ik van te voren moeten weten, wellicht was het dan allemaal niet zo ver gekomen. Maar goed, dat is wat het is: En nu ik al zo'n poosje bezig ben, is het op mijn hoofd staan een ultiem doel geworden! Met deze FeetUp moet dat gaan lukken!

Nadia A.
Door

Nadia A.

op 03 Dec 2016

Mijn core is zwak volgens mijn fysiotherapeut/instructeur. Daarom doe ik aan yoga, pilates en speciale oefeningen in de sportschool. De feedup is ideaal voor mij.

Nadia A.
Door

Nadia A.

op 03 Dec 2016

Ik doelde FeetUp.

Eline
Door

Eline

op 05 Dec 2016

Oooh jammer ben net een dag te laat! Wat een super win actie. Ik heb zelf jaren lang geturnd maar kan door een blessure niet meer op mijn bovenarm steunen. Deze feetup zou echt ideaal zijn!

Reactie plaatsen